A Limbitless Solutions bemutatta az Assassin’s Creed Odyssey ihletésű protézist, mely a Ubisoft együttműködésében készült.

Úgy tűnik, hogy az utóbbi időben a gyógyászatban is egyre többször lesz valamilyen eszköz alapja egy videojáték. Tavaly több esetben is beszámoltunk hasonlóról. Korábban az Open Bionics és a Konami együttműködésében létrejött a Metal Gear Solid ehletésű karprotézis, majd a Limbitless Solutions előállt egy olyan karral, mely pont olyan, mint Johnny Silverhand karja a Cyberpunk 2077-ben.

Most itt az Assassin’s Creed Odyssey kar, szintén a Limbitless Solutions jóvoltából.

Természetesen ezek a karok olyanoknak készülnek, akik valamilyen okból elvesztették végtagjukat. Most nem csak, hogy protézist kaphatnak, de lehetőségük van olyan karhoz jutni, ami kedvenc videojátékuk alapján készült.

A Bracers of the Underworld elnevezésű protézis Kassandra alapján készült, hiszen a főhős Hades elleni harcát idézi fel. A Limbitless reméli, hogy ez inspirálja azokat a gyerekeket, akik ilyen protézist kapnak.

„Ez egy csodálatos partnerség. Lenyűgöz és inspirál az Assassin’s Creed Kassandra ihletésű bionikus kar részletessége és minősége” – mondta Arisa Lagunzad, az Ubisoft fejlesztési igazgatója.

A Limbitless Solutions egy nonprofit szervezet, amelyet eredetileg 2014-ben alapítottak az UCF hallgatói. Jelenleg a Limbitless bionikus karjait klinikai vizsgálatok során alkalmazzák.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×