Egy korábbi Valve fejlesztő rávilágít néhány fontos problémára, melyek akadályozták a Source 2 megjelenését. Vajon ezért nem jelent meg eddig?

Az elmúlt évek során a CS:GO közösség igen sokszor hallhatott a Source 2 motorfrissítésről. A hazai gamer közösség talán a legtöbbször TAMÁS cikkeiből értesült arról, hogy milyen közel lehet a várva várt motorváltás, amire rengeteg utalást kaptunk szivárgásokból. Sajnos azonban úgy tűnik, egyik jel sem bizonyult igaznak.

Most egy volt Valve fejlesztő mesélt a projekt alapvető problémáiról.

Mivel a Source 2 megjelenések dátuma még mindig bizonytalan, a CS:GO egykori fejlesztője, Richard Geldreich a Twitteren arról írt, milyen problémákkal nézett szembe régen a fejlesztés. A munka során ugyanis rengeteg problémával néztek szembe az alkalmazottak.

„A Source 2-val kapcsolatban az egyik legfontosabb probléma (tíz évvel ezelőtt) az volt, hogy új alkalmazottakra volt szükség, hogy a motor fejlesztése haladjon. Az új alkalmazottak azonban nem értették, hogy a cég valójában hogyan működik. A bónusz ösztönzés mindenre rátelepedett és senki nem szólt nekik” – mondta.

„A régi motorosok, a fejlesztők, akik még a Source 1-et építették, pontosan tudták, hogy hogyan működik a vállalat, hogyan lehet nagy bónuszokat kapni fizetéskor, és hogyan lehet embereket kirúgni. Az újonnan érkezők ebbe a környezetbe kerültek, ami a legtöbbek számára értelmetlen volt. Bárkit, akit túl jó / képzett / tapasztalt, a régi alkalmazottak kiszorították és elnyomták a bónuszverseny miatt. Szinte lehetetlen volt túlélni.”

„Amikor oda kerültem, a Source 2-n kezdtem dolgozni. Olyan volt, mintha egy cápa mellé dobtak volna, miközben az egész testem vérrel lett volna bekenve. Csak azért éltem túl, mert a Portal 2-n dolgoztam (ami szintén Source 2), olyan renderelési hibákat javítottam rajta, amelyeket senki más nem tudott.

Végezetül így fogalmazott: „Azt hiszem, a régi fejlesztők valóban élvezték a pszichológiai kínzást. Nagyon rossz volt. Teljesen toxikus.”

A Geldreich által említett fejlesztőcsapat körülbelül egy évtizedes, így nagyon valószínű, hogy a fent említett csapat átalakulhatott az évek során. Ez azonban mégis komoly aggodalomra adhat okot.

Vajon lesz még valaha Souce 2? Tamás?!

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×