Még a kilencvenes évek elején jelent meg az Electronic Arts első futballjátéka, a FIFA International Soccer. Azóta jó nagy utat járt be a széria…

Az Electronic Arts 1993-ban készítette el az első futballjátékát. Ez volt a FIFA Internatinal Soccer. A játékosok nem kaptak rá egyből a sportjáték ízére, így egy egy éves hiátus követte az első epizód megjelenését. Az újragondolt piacstratégia pedig ahhoz vezetett, hogy 1995-ben megjelent a FIFA 96. Innen már lehetett érezni, hogy egy évente megjelenő franchise van kialakulóban.

Ennek már 25 éve, s most már a FIFA 21 van éppen porondon.

Fontos mérföldkő ez az EA Sports számára, ugyanis a 21 az első olyan cím a sorozatban, ami újgenerációs konzolokra készült. December eleje óta elérhető a Next-Gen Upgrade is, amit azok a játékosok kapnak meg ingyen, akik az előző generációra vásárolták meg a játékot, de azóta már váltottak az újra. A frissítés egy masszívabb csomag, de a legtöbb animáción és játékosgrafikán változtat valamit.

Ha érdekel, hogy mennyit fejlődött pontosan a FIFA-széria az első epizód óta, íme egy videó, ami tökéletesen összefoglalja a játék változását:

 

Ugyan ma már inkább pénznyelőként gondolunk a FIFA játékokra az Ultimate Team miatt, jó látni, hogy volt idő, amikor elsősorban a szórakoztatás és a szimuláció volt az EA Sports legfőbb célja.

https://www.facebook.com/groups/323785864438538

×