Pletykák szerint a Bethesda Elder Scrolls játéksorozata alapján a Netflix egy élőszereplős sorozatot tervez.

Bár még csak pletyka szintjén beszélnek róla, nem lepődnék meg rajta, ha igaz lenne. Az elmúlt években a Netflix rengeteg videojáték, képregény és anime történetét karolta fel annak érdekében, hogy egy filmet, sorozatot készítsen belőle. Ezek között voltak jobb és rosszabb próbálkozások. Persze nem csak a Netflix, de más gyártók is előszeretettel szemezgetnek a játékokból, így lehet, hogy például az HBO The Last of US sorozaton dolgozik. Persze közben több játék alapján is készülnek forgatókönyvek, mint például a God of War.

Ha minden igaz, a Netflix Elder Scrolls sorozatot tervez.

A Bethesda The Elder Scrolls sorozata csaknem 30 éves múltra tekint vissza, és a játéktörténelem egyik legkedveltebb RPG-franchise-ja lett. A játéksorozat minden idők legsikeresebb RPG-játékait adta a világnak, sőt egy sikeres MMO spin-off is készült, a The Elder Scrolls Online.

A filmiparban bennfentes Daniel Ritchtman szerint a Netflix tervei szerint a sorozat olyan lesz, mint a The Witcher 2019-es adaptációja. A sorozat várhatóan közvetlenül adaptálja a régóta futó videojáték-franchise-ból ismert eseményeket.

A hírt sajnos eddig sem a Bethesda, sem a Netflix nem erősítette meg. A The Witcher sikere után viszont nem lepődnénk meg, ha a Netflix keresné az új játékadaptációk lehetőségét.

A videojátékok adaptációjának ilyen mértékű szaporodása valószínűleg a közelmúltbeli filmek és sorozatok népszerűségének tudható be. Például a Sonic, a Pikachu, a detektív és The Witcher mind hatalmas sikert aratott. Közben az Elder Scrolls 6 fejlesztés alatt áll.

Te örülnél egy ilyen sorozatnak?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×