A speedrunok kategóriája folyamatosan bővül. Most a Cyberpunk is megérkezett, ráadásul már vannak őrült versenyszámok is.

A speedrun egy hatalmas szelete a videojátékok világának. Ez egy kompetitív csoport, amiben a játékosok az idővel és egymással versenyeznek. Az évek során több kategória is világot látott, lényegében bármi lehet speedrun cél. A lényeg, hogy jól adminisztrálható és bárki számára elérhető legyen.

Egyértelműen a legismertebb speedrun kategória az „Any%”. Már a neve is árulkodó, a játékosoknak az a céljuk ebben az esetben, hogy a lehető leggyorsabban végezzenek ki egy játékot. Nincs további megkötés, ugyanis nincs meghatározva, hogy minimum hány %-on kell állnia a mentésnek. De persze ennek az ellentétét is űzik sokan, a 100%-os menetek is közkedveltek.

A határ tehát a csillagos ég. Az igazán kreatív játékosok folyamatosan újabbnál újabb kategóriákkal állnak elő, ha engedi a játék. A Cyberpunk 2077 egy óriási cím, amiben annyi minden van egybezsúfolva, hogy meg lettünk volna lepve, ha nem érkezik egy-két őrületes speedrun kategória a játékhoz.

Szerencsére nem sokat kellett várni, megszületett a „sex%” Cyberpunk speedrun kategória.

Ebben a „versenyszámban” az a cél, hogy a lehető leggyorsabban létesítsünk szexuális kapcsolatot. Jelenleg a világrekord 11 perc, amit Tomatoanus – már a névből lehetett volna sejteni – állított be.

 

Ha valamilyen oknál fogva ismerős a felhasználó neve, akkor az azt jelenti, hogy jártas vagy a sex% speedrunok világában. Ő volt az a játékos ugyanis, aki a Fallout 1,2,3,4, valamint a New Vegasban is beállította a világrekordot ebben a kategóriában.

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×