Nem épp erre számítottunk.

Nagyon úgy fest, hogy mégsem lett sláger az új, kicsi iPhone-ból, pedig rengetegen megörültek, amikor kitudódott, hogy az Apple végre ismét kiad egy olcsóbb, kompaktabb készüléket. Nos, az emelkedett közhangulattal ellentétben az új iPhone 12 családon belül mindössze 4-5%-ot tudott kihasítani magának a Wave7 Research elemzései alapján.

Ami igazán kellemetlen, hogy még készlethiány sem állt fenn az új iPhone modellek esetén. Szimplán a vásárlók más alternatívát kerestek. Az elemzőcég ugyanakkor rávilágított arra is, hogy az iPhone 12-es alapmodell 24-33 százalékát teszi ki a iPhone 12-es család eladásainak. Itt megjegyeznénk, hogy az alapmodell alig kerül többe valamivel, mint az iPhone 12 Mini.

Mindezek ellenére az Apple vásárlói körében továbbra is a csúcskészülékek a legnépszerűbbek. Jelen esetben a Pro és a Pro Max készülékekért kapkodtak leginkább a vásárlók.

Az elemzők szerint az árcédulájának nagy szerep volt az iPhone 12 Mini bukásában. A legtöbben egy megfizethetőbb, ugyanakkor mégis egy Apple készülékre vártak. Ennek ellenére az iPhone 12 Mini csak minimálisan kisebb az iPhone 12-től, de még az árcédulája sem olyan kedvező.  Hazánkban egész pontosan 50 ezer forint különbség van a két telefon indulóára között.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×