Új szintre lép a Fortnite szerkeszthetősége. Az Epic Games a napokban bejelentette, hogy az Unreal Engine 5-tel majd át is alakíthatjuk a játékot.

Érdekes hírek röppentek fel a Fortnite jövőjével kapcsolatban. Ha minden igaz, 2021-től lehetőséget kapunk, hogy szabadon munkálkodjunk a Fortnite világán belül. A Creative mód ugyanis szintet lép és az Unreal Engine 5 eszközeinek segítségével új lehetőségeket importálhatunk majd a játékba. Ezzel még sokszínűbb és monumentálisabb pályákat hozhatunk majd létre.

Mindezt hivatalos forrásból tudjuk, ugyanis egy Twitch stream keretein belül az Epic Games jelentette be a bővítést. Még demonstrálták is az új technológiát, megmutatták, milyen lenne Kevint, a hatalmas kockát elhelyezni a Fortnite szigeten, valamint még további Unreal szerkesztőeszközöket is mutogattak. Pepecselős lesz a munka, viszont a határ a csillagos ég.

 

Az egyetlen hiányossága a rendszernek, hogy csupán PC-n fogjuk tudni használni a szerkesztőt. Konzolokon nem lesz lehetőségünk ilyen szabadon dolgozni. Ott marad a már jól megszokott Creative módba ültetett lehetőségek tárháza. Ami azért megjegyezném, alapvetően nem egy szűkös repertoár. (Viszont természetesen minden kreálmány elérhető lesz konzolokon is.)

Sajnos a 2021-es megjelenésnél pontosabb információval még nem rendelkezünk.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×