Miután az ellentmondásos horrort a Steam levette tavaly a platformjáról, a játékosok nyomására pedig a GoG is meggondolta magát.

A Devotion nevű horrorjátékot fejlesztő tajvani Red Candle Games nemrég arról tett ki Twitter bejegyzést, hogy játékuk december 18-án végre elérhető lesz a CD Projekt RED által üzemeltetett GoG áruházban.

A GoG viszont most meggondolta magát, mivel rengeteg üzenetet kaptak a játékosoktól.

Végül úgy döntöttek, a Steamhez hasonlóan ők sem teszik elérhetővé a játékot a platformjukon. A Devotion eredetileg tavaly februárban jelent meg a Steamen, ám nem sokkal később le is került, miután a játékosok felfedezték, hogy Hszi Csin-ping kínai elnököt Micimackó mém formájában jelenítik meg benne. Ezt sokan egyértelműen egy politikai üzenetnek gondolták, így Kínában vissza is vonták engedélyt a forgalmazásra. A Red Candle Games később bocsánatot kért.

„Ma korábban bejelentették, hogy a Devotion játék megjelenik a GOG-on. Miután sok üzenetet kaptunk a játékosoktól, úgy döntöttünk, hogy nem jelentetjük meg a játékot az üzletünkben” – írta a GoG.

A Devotion egy belső nézetes horrorjáték, melyet a kelet-ázsiai kultúra ihletett. Belépsz egy ’80-as évek hangulatát idéző lakásába, hogy lassan felfedezd, hogyan ment tönkre egy boldog család. Érdekes, hogy a játékot egyébként dicsérték, amikor először megjelent. A kínai botrány után azonban a legtöbb platform elfordult tőle.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×