A Google keresési statisztikáiból kiderül, hogy az embereket jobban érdekelte idén a PS5, minthogy legyen elég WC-papír otthon.

Gondoljunk egy picit vissza arra, hogy milyen volt a világon a helyzet akkor, mikor 2020 elején elindultak a világjárvány okozta intézkedések. A járvány kitörésének korai szakaszában az emberek nem igazán voltak biztosak abban, hogy mi fog történni, vagy milyen korlátozások lépnek életbe, így kitört a pánik. Az emberek megtámadták az üzleteket és felhalmoztak, amit csak lehetett. Gyakran sokkal többet is, mint amennyire szükségük volt.

Az egyik legkeresettebb termék a WC-papír volt.

Talán még emlékeztek rá, hogy nálunk Magyarországon is rengeteg mém született arról, hogy milyen szinten halmozzák fel az emberek a WC-papírt. A világon mindenhol olyan nagy lett a kereslet a WC-papír iránt, hogy miután a boltokban elfogyott, az emberek online kezdték el vásárolni.

Gyorsan előre ugrunk néhány hónapot, és ismét itt vannak a korlátozások, amikor talán ismét mindenki WC-papírt keres. Vagyis ezt gondolhatnánk, ha a PlayStation 5 megjelenése nem szólt volna közbe.

A Google 2020-as keresőstatisztikája alapján ugyanis jóval többen kerestek rá idén arra, hogy „hol lehet PS5-öt venni”, mint arra, hogy „hol lehet WC-papírt venni”.

Ez azért is érdekes, mert a járvány 2020 elején tört ki, a PS5 pedig csak november közepén jelent meg. Vagyis alig egy hónap alatt sokkal többen kerestek a PS5-re, mint az egész járvány óta a WC-papírra. Ugyanez igaz a kézfertőtlenítőre, illetve az arcmaszkra. Ez is bizonyítja, hogy az emberek alapvető szükségleteihez idén hozzátartozott a videojáték is. Már csak azért is, mert mindenki otthon ül és játszik. A PS5 pedig olyan játékokat hoz majd el nekünk, hogy az be****ás. Azért jó, ha van papír is otthon.

Ami az Xbox Series X-et illeti, az szintén népszerű volt a keresések között, ám azt lekörözte a WC-papír. A kézfertőtlenítőt viszont megelőzte! Ez az Microsoft! Csak így tovább…

Amúgy a legkeresettebb játékok ezek voltak:

 

Te mire kerestél a legtöbbet idén?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×