A CD Projekt RED piacra dobta legújabb RPG-jét, a Cyberpunk 2077-et. Ennek a játékosok a jelek szerint jobban örülnek a játékosok, mint a Blizzard.

A Blizzard nagy boldogságban jelentette be a héten, hogy a World of Warcraft: Shadowlands rekordot döntött. Nem volt még olyan program a videojátékok története során, ami ilyen gyorsan, s ilyen mennyiségben került volna értékesítésre, mint az új WoW kiegészítő. Az eladási statisztikák szerint az első teljes napon 3,7 millió kópiát adtak el a Shadowlands-ből. Ami valljuk be, igazán impozáns.

Az öröm viszont nem tarthatott sokáig, ugyanis december 10-én beköszönt a CD Projekt RED és a Cyberpunk 2077.

Fontos még egyszer kiemelni, hogy ez a rekord csupán a PC játékok kategóriájára érvényes. A Cyberpunk előrendeléseinek csupán 59%-át adták le a PC-s verzióra, s ezek 74%-a meglepő módon digitális volt. A játékosok tehát úgy tűnik elkezdtek határozottan leszokni a dobozos kiadásokról. Bár ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy manapság már a legtöbb tokban csupán egy letöltőkód található.

A Shadowlands 3,7 milliós eladási rekordját a Cyberpunk 2077 az első teljes értékű napon rendesen felüllicitálta, PC-re összesen 4,72 millió példányt adtak el belőle.

A Blizzardot tehát hosszú regnálás után (a Shadowlands előtt a Diablo III volt a rekorder) ledöntötte a trónról a lengyel CD Projekt RED. A PC-s eladások csúcstartója a Cyberpunk 2077!

Forrás

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×