Éjjel díjazták a videojáték ipar legjobb szereplőit és elemeit. Természetesen esport kategóriában is terítették a serlegeket, a LoL pedig amit lehetett, vitt is.

A Game Awards gála ma már tekinthető a videojátékos Oscarnak is. A fejlesztők és nagyobb cégek erre az eseményre tartogatják a nagy bejelentéseket, a díjak presztízse pedig évről-évre emelkedik. Sajnos a 2020-as év nem engedte meg, hogy igazi díjátadót rendezzenek, de a gálahangulatot így is elhozták a szervezők.

Sokak nagy kedvence, a League of Legends is több kategóriában indult. Sőt, közvetetten további díjakra is esélyes volt. Ilyen például az év műsorvezetője díj, amire Sjokzot, az LEC csapat tagját is jelölték. Végül kiderült, hogy ebből a jelölésből díjazás is lett, a belga műsorvezetőnő volt a szakma legjobbja idén.

Ahogyan a legjobb esportolót is a LoL Esport tudhatja magáénak, a világbajnokságot nyert Damwon Gaming játékost, ShowMakert választották a legjobbnak.

 

A két individuum mellett természetesen maga a játék is nyert díjat. Az igazán kreatív olvasók már kitalálhatták, hogy ha ilyen jól teljesített esport berkeken belül a cím, akkor nagy eséllyel indult a „legjobb esportjáték” versenyében is a League of Legends. Bizony, a 2020-as év legjobbja a Riot Games programja lett.

Ráadásul még a legjobb esport rendezvény kategóriájában is megfuttatták a LoL-t, amire az idei világbajnoksággal nevezték a MOBA-t. S ahogy az előbbi kategóriákban végig, most sem kellett csalódniuk a fejlesztőknek, a 2020-as év legjobb rendezvénye az ipar szerint az idei Worlds volt.

Reméljük 2021 is legalább ennyire sikeres éve lesz a játéknak!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×