Hideo Kojima, a Metal Gear Solid sorozat és a Death Stranding készítője sok futurisztikus témát adott a világnak. Így nem hiányozhat a Cyberpunk világából sem.

Mivel Hideo Kojima a múltban sok játék alapját határozta meg alkotásaival, talán senki számára nem meglepő, hogy a CD Projekt RED megtisztelte azzal, hogy létrehozták őt a Cyberpunk 2077 világában.

A játékban a Kojima alapján készült karakterrel is van szerencsénk beszélgetni.

Miután páran már a megjelenés előtt pörgethetik a játékot, valaki felfedezte, hogy Kojima egy bárban ücsörög és bizony kommunikálni is lehet vele. Persze a játékban a jól öltözött figurát nem így hívják, ám a hasonlóság egyértelmű. Az Oshima névre hallgató NPC japánul beszél, ám a kibernetikai implantátumok biztosítják a fordítást. Oshima elmondja, hogy Tokióban van egy kutatócsoportja, amely jelenleg az emberi érzések teljes skálájának megragadásának lehetőségeit vizsgálja.

„Azt akarom, hogy a termékeim valódi, nyers érzelmeket közvetítsenek. Vegyük például azt az érzést, amikor a boldogságot a melankóliával ötvözöd, vagy amikor nyugodt vagy, de valójában szorongsz” – magyarázza.

https://www.youtube.com/watch?v=hjJOSMhsIpI

 

Oshima egyértelműen Kojima alapján készült, megkapta a jellegzetes kócos frizurát, a kerek szemüveget és még a jellegzetes bőrdzsekit is, amelyet a Metal Gear alkotója hajlamos hordani. Az Oshima név egyébként ’nagy szigetet’ jelent, ami a kojima (kis sziget) ellentéte.

Az biztos, hogy a Cyberpunk 2077-ben még rengeteg érdekességet, utalást találnak majd a rajongók. Annyi a felfedezni való, hogy el sem tudjuk képzelni. A játék minden bizonnyal nagyon hosszú szórakozást kínál minden gamernek.

Neked már meg van a játék?

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

×