Ismét úgy tűnik, hogy jönnek az ingyen kozmetikai tárgyak a Fortnite Battle Royale-ba. Ismét a karácsony szelleme hozza el nekünk az ajándékokat.

Az Epic Games eddig minden évben megünnepelte valamilyen formában a karácsonyt. Ám az igazán nagy durranást a tavalyi évben sikerült összehozniuk, amikor is a 14 Days of Fortnite esemény keretében két Outfitet is ajándékoztak a játékosoknak. Ez volt az első olyan eset, amikor a fejlesztők ingyen karakter skinnel látták el a játékosokat. Vagyis még azok is kaptak némi speciális tartalmat, akik tényleg nem költenek egy fillért sem a játékra.

Nos, ami biztos, hogy a karácsonyi ünnepség idén sem marad el. A v15.00-ás frissítés forrásfájljai már több érdekes információt is tartalmaztak az idei Winterfesttel kapcsolatban. Több új animáció és effekt is megpihen már a kliensben, de érdemes módon egy újabb ajándék Outfitről is lekerülhetett már a lepel. Holott hivatalosan csak a v15.10 lesz az ünnepi frissítés.

Mikor kezdődik a 2020-as Winterfest?

Sajnos pontos dátumot még nem közölt velünk az Epic, ám az eddigi évek tapasztaltaiból körülbelül meg tudjuk tippelni, hogy mikorra várható a téli ajándéközön kezdete. Az első komolyabb karácsonyi esemény december 20-tól egészen január 2-ig tartott. A tavalyi 14 Days of Fortnite viszont már december 18-tól elérhető volt, s január 6-án ért csak véget. Mivel kedd és csütörtök között bármikor jöhet Fortnite frissítés, így arra tippelünk, hogy legkorábban december 15-17-ig terjedően érkezhet meg a 2020-as ünnepség, s valamikor január 5. és 7. között ér majd véget.

Néhány leak, ami valószínűleg az eseményhez kapcsolható

A játék forrásfájljai közt több új fegyvert és használati eszközt fedeztek fel az adatbányászok. Többek között ilyen a Slurp Bazooka, valamint a Fire Extinguisher. S mivel ezek a v15.00-ban már benne voltak, de jelenleg semmi nyomuk az éles szervereken, valószínűleg későbbre tartogatja őket a fejlesztőcsapat. Egy hatalmas ünnepi időszak pedig nem is lehetne jobb lehetőség ahhoz, hogy új lehetőségekkel bővítsék a játékot.

Még októberben Hypex írt arról, hogy felbukkant egy hóember NPC a kliensben, ám nem tudja pontosan, hogy milyen szerepe lesz a Fortnite-ban. Meg tud semmisülni, képes beszélgetni, na meg küldetéseket is osztogat. Ma már tudjuk, hogy több ilyen jellegű karakter is megtalálható a Zero Point szezonban a szigeten, így egyáltalán nem lesz meglepő, ha egy hóember is adhat majd nekünk feladatot az ünnepek alatt.

Forrás: ShiinaBR

Az egyik legfontosabb szivárgást ShiinaBR szolgáltatta. Mint kiderült, van a kliensünk legmélyén egy Snowmando nevű Outfit, aminek nincsen sem Store, sem pedig Item Shop jelzése. Ez pedig azt jelenti, hogy akár a 14 Days of Fortnite ajándékai között is felbukkanhat. Igazán jópofa tartalomnak tűnik, biztosan sokan örülnének annak, ha ajándékba megkaphatnák az Epic Games-től.

 

Nincsen ünnepség tematikus halak nélkül. Bizony, a forrásfájlok szerint ismét bővül a Fortnite halainak kategóriája. Lunakis rábukkant egy olyan kódra, ami egy eddig még nem élesített játékelemre mutat. Ez pedig nem más, mint a Christmas Flopper. Ám sajnos ennél többet nem tudunk a horgászok álmáról, remélhetőleg hasznos kiegészítője lesz a játékmenetnek.

A karácsonyi hangulat tehát akár már a jövő héten eljöhet a Fortnite-ba. Ha csak fele annyira lesz ötletes, mint a tavalyi ünnepség, mi már elégedettek leszünk!

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×