A jövőben a Riot még szigorúbban veszi a játékon belüli sértéseket és az AKF-t is. Akár súlyos büntetés is járhat miattuk.

Természetesen minden online játékban fontos a különböző szabályok bevezetése annak érdekében, hogy mindenki teljes értékű, pozitív játékélményt kapjon. Az online térben azonban mindenki veszélynek van kitéve, egyes játékosok ugyanis megnehezíthetik az életünket, sőt erősen káros hatása is lehet például a sértő magatartásnak. A Riot a Valorant indulása óta igyekszik mindenki számára a legjobb játékélményt biztosítani, ezért is veszik olyan komolyan például a csalás kérdését.

Mostantól az AFK, a thrower, a griefer és a smurfs jelenség is szigorúbb büntetéssel járhat.

A Valorant közben bizony gyakran előfordulhat (és igen elkeserítő lehet), amikor valaki szándékosan lép ki a meccsből, nincs a gépnél, vagy épp sértő magatartást tanúsít játéktársaival szemben. Nem beszélve a smurf fiókokról. Először is, hogy csökkentsék az AFK játékosok számát a játékban, a következő frissítés után már nem 20 meccset kell játszani a ranked korlátozás feloldásáig, hanem 10 győztes meccset kell szerezni.

„Reméljük, hogy ez arra készteti a játékosokat, hogy valóban részt vegyenek a játékban, és törekedjenek a győzelemre” – mondta Sara Dadafshar, a Riot munkatársa egy nemrég megjelent blogbejegyzésben.

A Riot ezen kívül azon is dolgozik, hogy hatékonyabban derítsék ki ezt a viselkedést, hogy komolyabban tudják büntetni. A Riot a jövő frissítéstől tehát az AFK, griefing vagy smurf tevékenység miatt rangbüntetést, XP csökkentést, hosszabb várakozási időt vezethet be, sőt ezek többszörös elkövetése után teljes bant is kioszthatnak.

„Aktívan dolgozunk azon, hogy a játék ebből a szempontból is élvezetesebbé váljon” – tette hozzá Sara.

A Riot megemlítette azt is, hogy elkezdtek egy olyan rendszert kidolgozni, amely lehetővé teszi, hogy blokkoljuk a griefereket, hogy legközelebb ne kerüljünk egy meccsbe velük.

A Valorant 1.13-as frissítése nincs is olyan messze, hiszen holnap, az az december 8-án érkezik. Ezután pedig tessék nagyon odafigyelni a helyes magatartásra, és különösen az AFK-ra a játékban, hiszen egyre szigorúbban büntet a Riot Games.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

https://leet.hu/?s=arenaracer&post_type=product

×