Porszem került a gépezetbe.

Már a megjelenés előtt kiszivárgott a hír, mi szerint az Apple csökkentette az új iPhone-ok akkumulátorkapacitását. Ez a gyakorlatban bizony tartogathat meglepetéseket, miközben senki sem szereti, ha a telefonja nem bírja a gyűrődést és kikapcsol a nap közepén.

Érdekes módon most hirtelen egyre többen panaszkodnak amiatt, hogy az iPhone-juk elképesztő mértékben merül. Noha a megjelenéskor nem voltak hasonló panaszok, most mégis arról számolnak be a tulajdonosok, hogy folyamatosan magukkal kell vinni a töltőiket, ugyanis jó esetben is csak fél napot bírnak ki az iPhone-ok. Az egyik tulaj elmondása alapján egy éjszaka alatt 40%-ot merül a telefon úgy, hogy hozzá sem nyúlnak és a háttérben sem fut semmilyen alkalmazás.

Az érintettek próbálkoztak az 5G, a Wi-fi, Bluetooth kikapcsolásával, de a jelenség ugyanúgy fennáll. Az Apple is tud már a jelenségről és kutatják a hiba forrását, ami remélhetőleg csupán szoftveres, tekintve hogy korábban nem állt fel hasonló probléma. Egyesek szerint viszont könnyen lehet hardveres eredetű a hiba forrása, a tulajdonosok viszont egyelőre bíznak a szoftverfrissítésben, ami még várat magára.

×