Szerencsére még csak nagyon egyértelmű lenyúlással próbálkozó módszerekkel találkozhatunk a fiatalok új kedvenc felületén.

A CS:GO scammerek előtt úgy tűnik tényleg nincs lehetetlen. Módszereik egyre változatosabbak, felbukkanásuk pedig szinte mindenhol megfigyelhető. Ott vannak a Facebook csoportokban, Twitch-en egész csatornákat hamisítanak a lehúzások érdekében, és most már a TikTok felületén sem menekülhetünk előlük.

A képen látható, „Katyabesko” elnevezésű oldal szerencsére még csak egy rettenetesen összerakott robot, amelyről egyből levághatjuk, mivel próbálkozik. Ugyanazzal a tükörfordítással kiposztolt szöveggel igyekszik meggyőzni minket, hogy nála ingyen skinekhez juthatunk.

„Egy srác elhagyott, úgy döntöttem, hogy bosszút állok rajta, átadom a dolgait ebből a játékból”

A videókban végig ugyanaz a szöveg és ugyanaz az inventory pörög, melyben vannak ütős skinek bőven. Hiszen így lesz vonzó az átverés… Az utolsó másodpercben még rá is közelít egy Glock Fade-re, melyből egy Factory New ára olyan 300 000 forint környékén mozog jelenleg.

A profilon megosztott linken kezdődik az átverés, ezért senkinek sem ajánljuk, hogy a fenti profil Trade Offer linkjére rákattintson. És biztos nem ez az egyetlen hasonló TikTok profil, egy ilyet leklónozni csak másodpercek kérdése. Szerencsére ez az átverés még túl egyértelmű ahhoz, hogy bárki is bedőljön. De ismerve a scammereket, a jövőben sokkal kifinomultabb módszerek is érkeznek majd TikTokra.

Úgyhogy csak óvatosan, vigyázzatok a profilotokra, most már TikTokon is éledeznek a CS:GO scammerek.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×