Több tízezres nézettséget generálnak a kamu csatornákkal, visszaélnek S1mple és shroud nevével. Érthetetlen módon a Twitch mégsem tesz semmit.

Tovább folytatódik a kamu csatornákkal történő scam háború. December elején már beszámoltunk a botrány első hullámáról, amikor a frissen kibannolt S1mple nevével új csatornát hoztak létre a csalók. Az oldalon korábbi streameket vetítettek le felvételről, közben pedig saját scammer oldalukat reklámozták a csalók.

A gyanútlan nézők joggal hihették, hogy a hirdetések s1mple egyik biztonságos partner oldalára vezetnek.

A probléma akkor megoldódott, mostanra azonban kettőzött erővel tértek vissza a csalók. Most már ugyanis nem csak s1mple, de shroud nevével is elkezdték a visszaéléseket. Olyannyira jól is sikerül nekik a megtévesztés, hogy a Twitch CS:GO kategóriájában ez a két kamu stream volt a legnézettebb.

Összesen 30 000 ember nézte egy időben a két kamu csatornát.

top 2 viewed cs:go channels are scams and twitch isnt doing anything about it from r/LivestreamFail

Ijesztő látni, hogy a Twitch vagy nem tud mit tenni a csalókkal, vagy nem is akarja megoldani ezt a problémát. Hiszen látjuk, hogy nem az első esetről van szó, ráadásul egyre több csatornán verik át az embereket. Innentől már csak egyetlen lépés a „@Ninja” csatorna létrehozása hasonló módszerrel, a fiatal Fortnite játékosok átverésére.

Reméljük a Twitch észbe kap, és kitalál valami megoldást az ilyen csalások kiküszöbölésére.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×