Izland elleni teljesítményével a magyar válogatott játékos a TOTW#8-ba is bekerült, ráadásul nem is egy sima speciális lappal.

Speciális lapból már lassan annyi van a FIFA-ban, hogy követni is nehéz. Player of the Month, Flashback, Award Winner, Man of the Match, Headliners, Icon és még hosszasan lehetne sorolni. Vannak köztük gyakrabban és csak ritkábban előforduló darabok, ilyen utóbbi kategória a Hero kártya is.

Miben más egy Hero kártya?

A Hero lapokat a FIFA 15-ben vezették be, a kiemelkedő teljesítmények egyéni díjazására. Ilyen jellegű „Hős” kártyát azok a játékosok kaphatnak, akik egy fontos meccsen, például egy örök rangadón kiemelkedőt nyújtanak. De ahogy a FIFA hivatalos leírása fogalmaz:

„Hero lapokat érdemelnek azok a játékosok, akik egyéni teljesítményükkel feljutáshoz segítik a csapatot, vagy megmentik a kieséstől.”

Szoboszlai Dominik teljesítményére Izland ellen maximálisan igaznak bizonyulnak a fenti szavak. Remek egyéni teljesítményt, és az EB-re való kijutást egyszerre hozta el az az utolsó pillanatos gól. Nem is volt kérdés, hogy a TOTW#8 keretében helyet kap Szoboszlai, ráadásul lila Hero lappal.

Szoboszlai 81-es Hero lapja egyébként az első magyar „Hős” kártya a FIFA történelmében. Az elmúlt 6 évben a fejlesztők szerint egyetlen magyar játékos sem alkotott még ekkorát egy kiemelten fontos meccsen. A válogatott teljesítményét elnézve voltak ugyan szép sikerek, de ezek szerint a játék nem tartott senkit arra méltónak, hogy egyénileg is kiemelje. Klubcsapatok szintjén pedig úgy tűnik, a feljutásokról döntő meccseken nem a magyarok villogtak.

Gratulálunk Szoboszlainak az első magyar Hero kártyához, TOTW#8-ból szinte kötelező pick!

×