Jövőhét szerdától az illetékesek már élhetnek is a lehetőséggel.

A tegnapi napon Orbán Viktor bejelentette, hogy a magyar kormány ingyenes internetet biztosít az oktatásban résztvevők számára. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a szolgáltatás ingyenes igénybevételére jogosult lehet az előfizetéssel rendelkező tanuló akár az előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője. Továbbá a pedagógusok, illetve oktatók szintén jogosultak az ingyenes internetre.

Mára már a szolgáltatók is reagáltak a tegnapi kormányrendeletre, többek között a Telekom, a Vodafone és a Flip is teljes vállszéllességgel állt ki a döntés mellett.

Hogyan élhetünk a lehetőséggel?

A Telekom ügyfelei közvetlenül a Telekom honlapján jelezhetik igényüket az egy havi ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között.  Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító úgynevezett oktatási azonosítóra lesz szükség. Az egy havi díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg.

A Flip ügyfelei szintén november 18.-án tudják majd igazolni jogosultságukat, ezt a Flip honlapján tehetik majd meg. Ez esetben a a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámla adataira lesz szükség.

A Vodafone  pedig adathasználat nélkül teszi elérhetővé a legfontosabb oktatási oldalakat. Ezen felül a kormány intézkedése folytán a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, ennek megfelelően a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok, szüleik és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a december hónapban kibocsátásra kerülő számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja – közölte a cég. A további részletekért a Vodafone weboldalát kell keresni majd a későbbiekben.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő: Razer gamer fejhallgató féláron vihető

×