Úgy tűnik akad némi tuningpotenciál az AMD kártyáiban.

Noha a hivatalos rajt még odébb van, az AMD kártyáit páran már most is megkaparintották, többek között a benchmark mérésekkel foglalkozó CapFrameX is lecsapott egy RX 6800-asra, aminek megnézte a határait. Az új RDNA2-es kártyák leggyengébb darabját pedig egészen 2,5 GHz-ig rántotta fel a GPU órajeleit, amivel egyrészt új rekordot állított fel, másrészt az Nvidiának is borsot tört az orra alá.

A teszt során 63 fokos volt az AMD kártyája, mindeközben 208 wattot fogyasztott átlagosan, a maximum fogyasztása pedig egészen 269 wattra rúgott. Ez már csak azért is kellemetlen az Nvidiára nézve, mert a 2. generációs RTX-ek csak minimálisan tuningolhatóak. Eközben pedig az RX 6800 boost órajelei mindössze 2105 MHz-ig szólnak, a teszben bemutatott 2,5 GHz ehhez képest 395 MHz-es túlhajtást takar, ami elképesztő eredmény.

A WCCFTech már kevésbé volt szerencsés

A WCCFTech csapata is megpróbálkozott a túlhajtással, mám ők csak 2271 MHz-ig jutottak 74 fokos GPU hőmérséklet mellett, ami után felmerül a kérdés, hogy mekkora is a szórás az AMD új kártyái között. Kíváncsian várjuk a megjelenést követő felhasználói tapasztalatokat. Ha visszagondolunk a Phaenom korszakban hasonló tuningohlató tulajdonságai miatt lett annyira népszerű az AMD.

 

×