Zoe Espinozának nincs szüksége látásra ahhoz, hogy feltörölje veled a padlót a Mortal Kombatban. Bizonyíték, hogy bárkiből lehet profi.

Bármennyire is hihetetlen, Zoe Espinoza nagyon jó a Mortal Kombatban. Mivel a Leber-féle veleszületett vakság miatt csak fényt képes érzékelni, mondhatjuk, hogy nem lát semmit. A Totally Gamer, a Future című videósorozatának legutóbbi adásában mutatta be Espinozát, így kiderült, hogyan lehet mégis olyan jó a Mortal Kombatban.

Mi kell a látás nélküli videojátékozáshoz?

 

„Jelen pillanatban is csak egy nagy semmit látok. Érzem a fény jelenlétét, mert a szemem azt még érzékeli, de igazából azon kívül, hogy szép, semmit nem látok” – mondta.

Ennek ellenére Espinoza kicsi kora óta játszik videojátékokkal. Első játéka a Golden Axe 2 volt még Sega Genesisen. Ez az első játékemléke, és mivel ez egy 2D-s cím volt, nem igazán kellett amiatt aggódnia, hogy veszít. Ettől függetlenül kedvenc játéka a Mortal Kombat lett, egészen pontosan a Mortal Kombat X.

„Az, hogy vak gamer vagyok, azt jelenti, hogy négyszer olyan keményen kell gyakorolnom, hogy negyed olyan jó legyek” – mondta hozzátéve, hogy nagyon élvezi a győzelmeket.

„Kegyetlenül hangzik, de nagyon jó érzés, amikor legyőzök valakit, akinek valójában jobbnak kellene lennie, mint nekem” – mondta.

Való igaz, senki sem lenne boldog, hogyha megtudná, hogy egy vak győzte le őt a játékban, ugyanakkor ez a teljesítmény Espinoza részéről lenyűgöző és elismerésre méltó. Szabadidejében egyébként feleségével játszik, aki sosem hagyja nyerni. Ezzel segít neki abban, hogy tovább fejlődjön.

Espinoza nem mellesleg a Permastunned Gaming esport szervezet tagja. Ez az egyetlen olyan gaming szervezet, ahol mindenki fogyatékossággal élő játékos. Ők úgy gondolják, hogy semmilyen fogyatékosság nem lehet akadály ahhoz, hogy valaki profi játékos legyen. Ezt Espinoza is bizonyítja, aki a szervezetben profi Mortal Kombat, Street Fighter, Tekken és SoulCalibur játékos.

Espinozát és feleségét a YouTube-on és a Twitchen követheted.

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×