A sokak által imádott játék, a Skyrim, 9 éves lett.

Ahh, Skyrim. Közel egy évtizedes az a behemót cím, amely a legjobb RPG játékok egyikét jelenti. Egy látszólag véget nem érő mémáradat és megannyi csodálatos pillanat amit kaptunk tőle.

A 2011. november 11-én indított Skyrim az ötödik nagy játék a Bethesda régóta futó Elder Scrolls sorozatában és azóta jó néhány portot és kiadást látott már.

A játék kilencedik évében megjelent csemegék között szerepelnek olyan dolgok is, amelyekkel

a combat reach már-már jobban hasonlít a The Witcherhez és a Dark Souls-hoz, valósággá változtatják álmaidat Superman-ként, hagynak szárnyakat növeszteni és repülni, barátkozni egy bosszúálló szellemcsirkével, és a D&D undorítóan gagyi Kocsonyás Kockáit se feledjük… Aww, csodálatos.

A virágzó Skyrim közösség más szempontból is lenyűgöző.

Természetesen van egy Skyblivion, egy hatalmas módosító projekt, amelynek célja, hogy a The Elder Scrolls IV: Oblivion teljes egészét bejuttassa a Skyrim motorjába, valamint a Beyond Skyrim, amely hasonlóan arra törekszik, hogy a Tamriel környékéről más régiókat is játszhatóvá tegye a játékban. A közelmúltban a modderek egy csoportja bejelentette a TES: Valenwood mod projektet, amely a Bosmer otthonát is eljuttatja az RPG-hez.

Ja, és az év elején egy rajongó még billentyűzeten is futtatta a játékot. Igen, egy billentyűzeten.

Mivel jelenleg nincs a láthatáron az Elder Scrolls 6 megjelenési dátuma, ünnepeljük csak még egy kicsit a Skyrimet kilencedik születésnapján. 

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×