A váratlan és hatalmas sikereket aratott játék, az Among Us, kihagyhatatlan lehetőségeket hordoz magában a játékipar számára.

A South China Morning Post szerint a Shenzhen Youliang Technology által létrehozott „Werewolf Among Us” ebben a hónapban Kínában az Apple App Store élén állt.

A népszerű játékok klónjai elkerülhetetlenek.

Mint az SCMP rámutat, az Egyesült Államokban, Kínában és másutt a szerzői jogi törvények nem védik a játékok szabályait

így egyetlen vállalat sem követelheti például a póker tulajdonjogát.

Azonban az olyan másolatok, mint a „Werewolf Among Us”, nem tűnnek nagy fenyegetésnek az eredeti játéknak, hiszen már betonbiztos rajongó-és játékostáborral rendelkezik.

Ami a másolatot olyan hihetetlenül sikeressé tette, az az eredeti játék kínai lokalizációjának és nyelvi támogatásának a hiánya volt.

A hatalmas kínai játék piac az Among Us lokalizált klónjára várt és a WAS láthatóan hibátlanul elvégezte a munkát. Még csak most, október 28-án jelent meg, de máris a toplisták elején horgonyozott le. Josh Ye, az SCMP újságírója szerint ez az ország 10. legtöbbet letöltött játéka az App Store-ban és a Steam-en is.

A Steam nem jogilag jóváhagyott videojáték-áruház Kínában, de az emberek mégis használják. A Valve a Steam for China hivatalos verzióján dolgozik, amely látszólag függetlenül működik a jelenlegi, globális változattól.

Nos igen, ami azt illeti, az Among Us kicsit jobban is sikerülhetett volna Kínában. Az elmúlt néhány évben egyértelművé vált, hogy a kínai nyelvet nem támogató játékok rengeteg értékesítéstől esnek el – legalábbis addig, amíg a Steam globális verziója elérhető marad az országban.

Miután az AU hatalmas népszerűségnek örvendett, az Innersloth fejlesztői lemondták a tervezett nyelvi támogatás továbbfejlesztését, hogy minden erőfeszítésüket a már meglévő játék javítására összpontosítsák.

„A játék jelenleg csak néhány nyelvre van lefordítva ” – írta a fejlesztő egy friss frissítésben. „Tervezzük, hogy professzionális fordításokat készítsünk több nyelvre.”

Az Innersloth nem említette, hogy mely nyelvekről van szó, de gyanítjuk, hogy az egyszerűsített kínai is közöttük lesz.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×