Lekerült a lepel az új köntösről.

Kellemetlen hiba csúszott be a Microsoft fejlesztőcsapatánál. Egy lelkes felhasználónak feltűnt ugyanis, hogy a „Tippek, trükkök, javaslatok” alkalmazás eddig még nem látott újdonságokkal frissült. Valószínűleg egy véletlennek köszönhető mindez, hiszen a képeken már a megújult WIndows 10 dizájnja is felvillan, aminek végleges kiadása csupán 2021-ben várható.

A látottak alapján pedig jobban állnak a fejlesztők, mint hittük. Az eddigieknél kontrasztosabb dizájn érkezik, de több népszerű ikont is lecseréltek, többek között a Beállítások is megújult, elsőre ezt szokni kell még.

Az új ikonok

Ahogyan ígérték, a feladatkezelőt is teljesen áttervezik, épp ezért új ikonnal is éreztetik az újdonság varázsát. Emellett a zene és videólejátszó, a kamera és az időjárás ikonja is megújul.

A kereső is egy félig átlátszó küllemet kapott, illetve a legutóbbi fájlok listája is egy kicsit részletesebb lesz a jövőben.

Az egyik legszembetűnőbb változtatás a sarkok lekerekeítése. Ameddig a jelenleg is használt verzióban gyakorlatilag midnenhol éles sarkokba ütközünk, addig az új dizájnban inkább az Apple lekerekítettsége irányába indultak el. Szerencsére nem másolták le egy az egyben a formát, valahol a kettő között álltak meg, ami ízlések és pofonok, de szerintem jól áll a rendszer kinézetének.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

Forrás: Windowslatest

×