A Cloud9 a 13 éves League of Legends streamert, Rayan ‘General Sniper’ Shourát szerződtette, hogy aztén néhány óra után fel is mondja a szerződését.

A Cloud9 figyelmen kívül hagyta a League Of Legends Championship Series által meghatározott szabályokat, amelyek tiltják, hogy bármely szervezet szerződési lehetőséget nyújtson a 15 éven aluli játékosoknak.

A Cloud9-t az LCS szabályai korlátozzák.

A Cloud9 tudta, de mégis félreértelmezte a szabályt:

a 13 éves fiút csak streamerként szándékozták szerződtetni. Azonban a szabály ebben az esetben is változatlan marad.

Sem a streamerek, sem a profi játékosok nem lehetnek 15 éven aluliak. General Sniper egy szívszorító tweetben közölte a történéseket és fájdalmát, ami abszolút érthető, hiszen a Cloud9-hoz hasonló rangos szervezetekhez való csatlakozás sokak számára csak álom marad.

 

A kapott szabályok arról szóltak, hogy nem szerződtethetünk 15 éven aluliakat mint profi játékos, amit mi nem is tettünk meg. Bejelentésünk után tájékoztattak minket arról, hogy a szabályoknak megfelelően szándékukban áll bármely 15 év alatti személy bármilyen okból történő alkalmazását betiltani. – írja Jack Etienne.

General Sniper azután lett ismert, miután elérte a Challengert a rangsorolt ​​League of Legends-ben, valamint megnyerte a Twitch Rivals showdownját Tyler ’Tyler1’ Steinkamp-tal.

Az üzlet a játékos, a Cloud9 és a rajongók számára is csalódásként ért véget. Etienne megígérte, hogy kitalálja a Cloud9 és General Sniper együttműködésének módját a jövőben, remélhetőleg később, amikor  már 15 éves lesz.

Ti mit gondoltok erről az egészről?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×