A PS5 új DualSense vezérlője a régi PlayStation 3 konzolokkal tökéletesen működik, de a napokban kiderült hogy a PlayStation 4-gyel azonban nem.

Az amerikai fogyasztók a hétvégén megvásárolhatták a PS5 kiegészítőket, köztük a next-gen konzol vezérlőjét. Több tulajdonos is  tesztelte ezek kompatibilitását a különböző eszközökkel. Amint azt a YouTuber, MidnightMan bemutatta, a DualSense-t egyáltalán nem ismeri fel a PS4 konzol. A PS5 pad azonban vezeték nélkül csatlakozik a PS3-hoz, valószínűleg ezt a general Bluetooth vezérlőkkel való kompatibilitásának köszönhetjük.

 

A PS4 játékosoknak azonban van egy lehetőségük: a DualSense-t USB-n keresztül csatlakoztatni a PC-hez

és a PS4-játékokat a Remote Play segítségével streamelni. Amint azt egy Twitter-felhasználó bemutatta, a DualSense a Nintendo Switch-el is együtt fog működni – de csak akkor, ha egy harmadik fél adapterét használják a vezérlő csatlakoztatásához.

A Sony megerősítette, hogy a PS4 vezérlők nem fognak működni a PS5 játékokkal. A DualShock 4 azonban a visszamenőleges kompatibilitás révén a PlayStation 4 játékokkal működni fog – áll egy blogbejegyzésben.

A Platinum és Gold vezeték nélküli fejhallgatók, valamint az egyéb fejhallgatók, amelyek USB porton vagy audiocsatlakozón keresztül csatlakoznak, szintén működni fognak a PS5-ön, a PS Move Motion Controllers és a PlayStation VR Aim Controller mellett.

Végül a PlayStation Camera a PS5-gyel együttműködve „támogatott PS VR játékokat” játszik le. Ehhez PlayStation Camera adapterre lesz szükség, amelyet külön költség nélkül biztosítanak a PS VR felhasználók számára.

Nos, Ti mit gondoltok? Megvennétek a problémák ellenére is?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×