Szép, méretes hűtőbordát kapott mindkettő.

Az AMD még csak nemrég mutatta be az RDNA 2 architektúráján alapuló RX 6000-es szériát, aminek jeles képviselői az RX 6800, 6800 XT és RX 6900 XT. A nevükkel ellentétben mindhárom kártya ugyanazon az alapokon fekszik, a legfőbb eltérés a számolóegységek számában keresendő, ennek ellenére mégis külön hűtőt kapott a legnagyobb csúcsmodell, amit az AMD prezentációján láthattunk már.

Íme az RX 6800/6800XT referenciadizájnja

Ezúttal viszont az RX 6800 és RX 6800 XT referenciahűttéséről is lekerült a lepel, amit méghozzá a Sapphire mutatott be, ők gyártják ugyanis hivatalosalosan a referenciapéldányokat az AMD megrendelésére.

A képeken látható, hogy a hűtőbordák tekintetében történt némi súlycsökkentés, ezzel együtt a dizájn egy az egyben csúcs RX 6900 XT-nél is látott fekete-ezüst-vörös trió színeivel ékeskedik, meglehetősen ízléses összeállításban. Vadnak azért nem mondanánk, viszont elegánsnak annál inkább. Ettől függetlenül mindenki megtalálja majd a számára ideális kinézetet a gyártó partnereinél, szép számmal érkezik ugyanis egyedi hűtővel rendelkező darab. Csak győzzük kivárni..

A kártyák specifikációit erre találjátok:

Veszélyben az Nvidia trónja – Bemutatkozik az AMD RX 6000-es széria élen az RX 6900 XT-vel

×