A LoL esport folyamatosan fejlődik. A játékosok komolyabb környezetben készülhetnek, valamint komolyabb fizetéseket is kapnak. Főleg Jensen.

A League of Legends esport ágazata évről évre fejlődik. A nagyobb bajnokságok franchise alapra történő átszervezése hatalmasat lendített a szegmensen, ami a játékosok fizetésén is szignifikánsan meglátszik. Ugyan pontos adatokkal senki sem dobálózik, a médián belül olyan pletykák keringenek, hogy a kifizetések nyolc-tízszeresükre emelkedtek.

S ugyan általában nem tudni, hogy ki és mennyiért ragad hétről hétre klaviatúrát és egeret, bizonyos esetekben kiszivárognak a szerződésbe fektetett számok. Ez történt most Jensen, a Team Liquid európai midesével is, a szemünk pedig azóta is kerekedik, amióta láttuk az adatokat.

 

Travis Gafford belsős forrásokra hivatkozva a napokban azt írta, hogy a szóban forgó játékos már el is fogadta a Liquid ajánlatát és további három évre írt alá. Ez alatt a három év alatt összesen 4,2 millió dollárt, vagyis hozzávetőlegesen 1 milliárd és 322 millió forintot fog keresni.

Azt már eddig is tudtuk, hogy csillagászati összegekkel dobálóznak Észak-Amerikában, ám erre most rádobtak egy lapáttal a Liquid vezetői. Szépen lassan úgy tűnik, hogy el kell engedni a „csak gamerek” szöveget, ugyanis komoly karrier lehet az esportban. Főleg az USA-ban.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×