Manapság már úgyis mindent vászonra visznek.

A régebbi motorosok biztosan emlékeznek még Uwe Boll munkásságára. A 2000-es években tevékenykedő rendező ugyanis több alkalommal készített játékadaptációkat, azok viszont nem igazán voltak mozivászon kompatibilisek, egy-két kivételtől eltekintve. Manapság viszont már egyre kevésbé nívós filmek készülnek, ellenben a sorozatok egyszerűen szárnyalnak, de nem csoda, hiszen öntik is bele a pénzt rendesen. A Witcher után az Assassin’s Creed is megkapta a saját sorozatát, ennek apropójából pedig összegyűjtöttünk 3 olyan játékot, amik szintén megérdemelnének egy saját műsort.

Grand Theft Auto: San Andreas

Nem véletlen, hogy a mai napig nem megy ki a fentebbi „Ah shit, here we go again” mém a divatból. Egyszerűen egy teljesen új élményt jelentett a San Andreas 2004-ben. A Rockstar optimalizációjának hála pedig a leglerúgottabb Sulinetes gépeken is futott a Grand Theft Auto legendás része, amit 11 platformra kiadtak.

Hiába 16 éves a játék, a története a mai napig megállja a helyét és a karakterek kidolgozottságára sem lehet panasz. Nyilván manapság kicsit többet várunk egy játéktól, de Los Santos és karakterei egyszerűen élők voltak. A bandaháborúk rengeteg új epizódnak szolgáltathatnának alapul. A Big Smoke – CJ konfliktus pedig tökéletes befejezése lenne az első évadnak, hiába tudom a végét, remegve várnám az évadzáró jelenetet, na meg persze a klasszikus jelenetek sem hiányozhatnának a képernyőkről.

Fallout 3

Igazából a Fallout sorozat bármelyik darabját említhettem volna, de a legnagyobb benyomást mégis a 3. rész tette. 2008-ban egyszerűen elvarázsolt a játékmenet, akkora újdonságnak számított a 3D a korábbi 2D-s világ után, hogy arra nincsenek szavak. Rizikós vállalkozás volt a Bethesdától a dimenzióváltás, de végül remek munkát tettek le az asztalra, nem csoda hogy megannyi díjat zsebelt be a Fallout 3.

A sorozatoknál persze nem elég a varázslatos élővilág, a történetnek és a karaktereknek is nagy szerepe van a sikerben. Ezek pedig mind megvannak a Fallout 3-ban. Valahogy úgy tudnám leírni, mint a Simpson családot, itt is megvan minden karakternek a maga személyisége és épp ezért ilyen szerethetőek a karakterek. Ráadásul a melléktörténeteknek hála sosem unatkoznánk a képernyő előtt, hiszen miközben Megaton felrobbantásán ügyködünk, az odafelé úton segíthetünk egy bajba jutott családnak, vagy akár megtisztíthatjuk a környékbeli kisboltot a helyi bandák megszállása alól. A poszt-apokaliptikus világ pedig csak hab a tortán. Most komolyan, kit ne érdekelne, hogy milyen lesz az élet a nagy bumm után?

Red Dead Redemption 2

A Rockstar soha nem sieti el a játékait, de cserében ritkán okoznak csalódást, mondjuk a Ubisofttal ellentétben. A Red Dead Redemption 2-ben mind a karakterek, mind pedig a hangulat is rendkívül egyedire sikeredtek. Megannyi karakterbe botlunk utunk során, azok pedig alaposan meg tudnak lepni alkalomadtán, csakúgy, mint a Fallout esetén. Manapság nem túl gyakran láthatunk western sorozatokat, de a Westworld bebizonyította, hogy a nyugatnak igenis van helye a képernyőkön.

A gyönyörű tájak remekül festenének a sorozatban, mindeközben megismerhetnénk az 1800-as évek Amerikáját, méghozzá Arthur Morgan segédletével, aki minden idők legmenőbb western karaktere. Lehet, hogy a fegyverek kicsit idejét múltak, de azért így is remek akciójelenetekben lehetne részünk, a rablástól kezdve a csempészésen át az orvgyilkosságig minden téma belefér a keretbe. A kor romantikájáról, na meg a bordélyházak világáról nem is beszélve. Ebből azért csak ki lehetne hozni valami izgalmasat.

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×