Minden évben árgus szemekkel figyeljük, hogy a profi League of Legends játékosok mit sütnek ki a világbajnokságra.

Minden évben árgus szemekkel figyeljük, hogy a profi League of Legends játékosok mit sütnek ki a világbajnokságra. Ugyan az alapjátéknak van minden ciklusban egy félig-meddig behatárolható metája, viszont egy ekkora esemény mindig hordoz magával némi érdekességet.

Nem csoda hát, hogy az elemzők és az ínyenc rajongók jegyzetfüzetekkel és ceruzákkal ülnek a streamek elé, hogy tanuljanak a legjobbaktól. Láttunk pár érdekes húzást különböző csapatoktól. A Fnatic például Singeddel nyert meccset a Top Esports ellen a negyeddöntők során, de felbukkant Vel’Koz, Kayle, vagy éppen Jarvan IV is a semmiből.

A helyzet viszont az, hogy szerintem az idei meta nem volt annyira érdekes, mint például a tavalyi. A formula minden esetben szinte ugyanaz volt, s egy-egy kivételen kívül szinte nem is volt mélysége a kompozícióknak. A Jungle pozíció kulcsszerepet kapott ebben az évben, a domináns választások kategóriája pedig kimerült 3-4 hősben.

A két legdominánsabb hős az alsó ösvényről érkezett. Leona és Ezreal kötötte le a leginkább a játékosok figyelmét. A Gamepedia adatai szerint mindkét karakter 60% győzelmi arány fölött teljesít. A döntő pedig még hátra van…

Kettejük közül Leona teljesít a legjobban. A támogató a mérkőzéseinek a 76%-át nyerte meg eddig, összesen 21-ből 16-ot. Ezreal „csak” 63%-ban volt sikeres. Viszont még ez a statisztika is bőven az átlag fölé emeli őt.

Zárszónak egy utolsó érdekesség Leonáról: Az elődöntők során, ha valakinél felbukkant Leona, az a csapat nyert.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×