Mivel az SK Hynix felvásárolja, hamarosan búcsút mondhatunk az Intel teljes NAND-üzletágának. Az Intel kiszáll az üzletből.

Szomorú hír, vagy sem, tény, hogy az Intel kiszáll a hagyományos SSD-k gyártásból. Ez azt is jelentheti, hogy a jövőben egyáltalán nem gyárt majd NAND-alapú meghajtót.

Az Intel teljes NAND-üzletágát, az SSD részleggel együtt az SK Hynix vásárolta fel.

Ezt egyébként maga az SK Hynix, a világ egyik legnagyobb chipgyártója jelentette be saját oldalán. A megállapodás szerint tehát a Hynix birtokolja az Intel NAND komponenseket és chipeket gyártó részleget is, beleértve a Kínában található üzemeket is. Az Intel egyedül az Optane üzletágát tartja meg.

Az üzlet hátterében nagy valószínűség szerint az áll, hogy az SSD-k és a NAND chipek eladása az utóbbi években igen gyengén muzsikál. Ha minden jól megy, az SK Hynix a jövő évben meg is kezdheti az átvételt, 2025-re pedig teljesen az cég tulajdonába kerül az Intel korábbi részlege és gyára.

Érdekesség egyébként, hogy elemzők jelentése szerint idén év végén egy három hónapos időszaknak nézünk elébe, amikor az SSD-k és egyéb memóriák ára jelentősen csökkenni fog, a felhalmozódott raktárkészleteknek köszönhetően.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×