Elérkeztünk a 2020-as League of Legends világbajnokság legizgalmasabb időszakához, az egyeneskieséses időszakhoz. Mostantól minden játék számít.

Az idei League of Legends világbajnokság, vagyis röviden a Worlds, szeptember 25-én startolt el. Akkor még ugyan csak a „kisebb” csapatokkal, a Play-In Stage mérkőzéseit élvezhettük. Ez a felvezető időszak dönt a különböző főtáblás csoportok fennmaradó helyeiről, esélyt adva a feltörekvő régiók csapatainak is.

Már akkor történtek bőven csodák, az Európából érkező MAD Lions például nem bírt az A csoporttal, így relatíve korán hazaindultak. Tovább jutott cserébe a Team Liquid, na meg a Legacy Esports. A B csoportban az LGD bukdácsolt, ám végül a kínai gárda felülkerekedett a hiányosságokon és sikerült továbbjutniuk a főtáblára. Mellettük a PSG Talon és a Unicorns of Love is képes volt helytállni.

A csoportkörben már teljesen más erőviszonyokkal találkozhattak a Play-Inből feljutók. Az előbb említett négyesből egyetlen csapat sem élte túl a főtáblát, így a legjobb 8 között csak és kizárólag olyan csapatokat találunk, akik a világesemény első hetében még csak készülődtek.

Ázsia kontra Európa

Az amerikai League of Legends rajongók legnagyobb bánatára egyetlen csapat sem tudott bejutni a 2020-as Worlds egyeneskieséses szakaszába a kontinensről. Sem a déli, sem pedig az északi régió nem tudott olyan klubot küldeni, amely képes lett volna túljutni a Play-Inen és a Group Stage-en.

Európai oldalról már egy fokkal jobb a helyzet, innen 50%-os sikert produkáltak a csapatok. Mind a Fnatic, s mind pedig a G2 ott van a világ legjobb 8 csapata között. A MAD Lions még a Play-In időszakban, a Rogue pedig a főtábla csoportköréből pottyant ki a versenyből.

Ázsiai oldalon viszont dominancia van. Koreából és Kínából is 3-3 csapat képviseli régióját a negyeddöntők során, ami egy igencsak impozáns eredmény. A sorsolás viszont egyiknek sem kedvez, gyakorlatilag egymást fogják eltakarítani az útból a klubok. Vagyis nem elég, hogy az LCK-ben és az LPL-ben is egymást csapkodják a csapatok, még a világbajnokságon is egymás kezétől fognak elesni.

Itt jön a képbe a két fennmaradt európai gárda, a Fnatic és a G2. Előbbinek a teljes fennmaradt LPL csoportot, míg utóbbinak az LCK legjobbjait kell legyűrni, hogy a döntőbe kerüljön.

Worlds negyeddöntők

Damwon Gaming vs. DRX

Már az első negyeddöntő párosítás sziporkázóra sikeredett. Gyakorlatilag a koreai nyári döntő visszavágóját láthatjuk, ám ezúttal nem az a tét, hogy hányadik helyen vesznek részt a csapatok a világbajnokságon, hanem az, hogy kinek marad meg az esélye arra, hogy elhódítsa a trófeát.

A Damwon egyértelműen az esélyese ennek a találkozónak, a csoportkörben bizonyították, hogy joggal tartják az egyik legnagyobb esélyesnek őket. Viszont nem érdemes leírni a DRX-et sem, ugyanis Pyosik félelmetes formában játszik, a Deft-Keria bot párosban pedig mindig ott a meglepetés. Persze ehhez lesz egy-két szava Ghostnak és BeryL-nek is, valamint ne felejtsük el, hogy a bajnok oldalán játszik az a Nuguri, aki képes egymaga mérkőzéseket nyerni.

Predikció:  Győzedelmeskedik a Damwon Gaming. (3-1)

Suning vs. JD Gaming

A Suning valószínűleg sok mindenkit meglepett az A csoportban. A G2 Esports-ot többször is megverő kínai csapat igazán stabilnak tűnik, sokkal jobb képet mutatnak, mint a bajnokság alapszakaszában. A JD Gaming viszont éppen ellenkezőleg teljesít, sok hibát és pontatlanságot látni a játékukban. A Top Esports-ot megszorongató JD-nek hatalmasat kell javulnia, hogy ismét potenciális világbajnokként tekintsünk rájuk.

Predikció: A Suning folytatja a meglepetésszériát, s legyőzik a kínai 2. helyezettet. (3-2)

Top Esports vs. Fnatic

Jackeylove és Rekkles ismét összecsap, ám most nem a döntőben, hanem a negyeddöntők során találkoznak. A Fnatic-nak nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a Damwon után a Top Esports idén a trófea elhódításának legnagyobb esélyese.

Persze ettől még nem érdemes leírni az európai klubot, már csak azért sem, mert anno a világbajnok IG-t is többször sikerült megfricskázniuk a csoportkörben. Valamint a tavalyi FPX elleni buktából is biztosan tanultak.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a Top Esports, viszont véleményem szerint a meglepetés itt is érzékelhető a levegőben.

Predikció: A józan ész a Top Esports győzelme mellett szól, viszont ha a Fnatic be tudja húzni az első meccset, a teljes összecsapást megnyerhetik. Meglepő Fnatic győzelem a vége. (3-2)

Gen.G vs. G2 Esports

Jelenleg jóval jobbnak tűnik kívülről a Fnatic, mint az európai bajnok. A tavaly döntőző G2 Esports-nak összességében nem lesz egyszerű dolga, ám egyértelműen a legjobb sorsolást kapták. Az LCK csapatok ellen jól teljesítő G2 most összeszedheti magát és visszanyerheti azt a domináns formát, amit sokan várnak tőlük. A Gen.G oldaláról egyértelműen az alsó ösvény a kiemelendő, Ruler és Life ha jó napot fog ki, akkor bizony könnyen lehet, hogy a G2-nak itt befejeződik az idei menetelés. Perkz és Mikyx ugyanis nem tűnik jelenleg a legerősebb duónak, még akkor sem, ha utóbbi kimagaslóan játszik.

Predikció: A G2 végül rendezi a sorait és egy szoros meccsen legyűrik a koreai harmadik helyezettet. (3-2)

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×