A Cinebench adatbázisa alapján jó vételnek ígérkezik az új Ryzen.

Az AMD jött, látott és alaposan helyben hagyta az Intelt a legújabb Ryzenekkel. Ezt állította legalábbis a gyártó a saját termékéről, amit sajnos kissé kétkedve fogadtuk elsőre, köszönhetően az elmúlt évek tapasztalatának. Feltűntek viszont az új vörös processzorok a Cinebench R20 adatbázisában, ahol is rögtön az élre törtek az egyszálas teljesítményt vizsgáló Cinebench R20 (Single-Core) benchmarkban.

Amikor szeretnénk összehasonlítani az adott processzorok reális teljesítményét, a magok összteljesítményén túl érdemes megfigyelni az egyszálas teljesítményt is, főleg ha játékra kell a gép. A játékok ugyanis többnyire 4-8 magra vannak optimalizálva, továbbá nagyban építenek a processzorok egyszálas teljesítményére. Így hiába van egy 36 magos Ryzen 9 3950X-ünk, ha egy játék csupán 4 szálat használ.

A lista elején a 16 magos Ryzen 9 5950X foglal helyet az előkelő 641 pontos teljesítményével ezzel ugyanis 102 pontot vert az Intel i9-10900KF-re. De még az új széria legkisebb tagja, a Ryzen 5 5600X is lekörözte az Inteleket a maga 604-es pontszámával.

Épp ezért is örültünk meg, amikor az egyszálas benchmark listák tetején debütáltak az új Ryzenek, ez ugyanis beigazolta az AMD állítását, mi szerint végre valóban sikerült lehagyniuk az Intelt, immáron játékokban is. Persze érdemes megvárni az első független teszteket, akkor tudunk majd biztosan nyilatkozni. A megjelenés pedig már rettentő közel van, november elején érkezik is az új család.

A teljes lista erre található.

A Cyberpunk 2077 mercheket láttad már?

×