A következő generációs konzolok előrendeléseinek jelentős részét a Sony PS5 teszi ki az Egyesült Államokban. Az Xbox alul marad?

Úgy tűnik, valamiért az Egyesült Államokban jobban érdeklődnek a Sony új generációs konzolja iránt. Legalábbis ez derült ki egy friss felmérésből, mely azt vizsgálta, hogy a gamerek milyen konzolt rendeltek, vagy próbáltak előrendelni az új konzolgeneráció megjelenése előtt.

Az Egyesült Államokban a next gen előrendelések 72 százalékát teszi ki a PS5 előrendelés.

Úgy tűnik tehát, hogy a PS5 az előrendelések tekintetében már uralja a piacot a tengerentúlon. A VGM piackutató cég felmérése során 511 amerikai gamert kérdezett meg. Megdöbbentő módon a válaszadók csupán 15 százaléka mondta, hogy sikeresen előrendelt egy next gen konzolt. Ezen csoport 72 százaléka a PS5 mellett tette le a voksát, és csak 30 százalék rendelt elő Xbox Series X-et. További 10 százalék PS5 digitális kiadást, és 8 százalék Xbox Series S-t rendelt.

A válaszadók 29 százaléka mondta, hogy ugyan megpróbált előrendelni, de a készlethiány miatt nem volt szerencséje. Ez bizonyítja, hogy mind a Sony, mind a Microsoft kudarcot vallott az előrendelés során. Azok közül, akik szerettek volna előrendelni, de nem sikerült, 58 százalék PS5-öt választott, 40 % Xbox Series X-et, 21 % digitális PS5-öt és 11% Xbox Series S-t.

Bár mindkét konzol még a megjelenés előtt áll, és ez csak egyetlen felmérés, jó jel a Sony számára. A hét elején a Sony kijelentette, hogy a PS5 meghaladja majd a PS4 eladásait. A megjelenése utáni első négy hónapban 7 millió PS4-et adtak el.

Nemrég egyébként Angliában is készült egy közvélemény-kutatás. Ott a válaszadók 84 százaléka szeretett volna PS5-öt venni az Xbox Series X helyett. Bár itt a felmérést még azelőtt elvégezték, hogy kiderültek volna az árak és dátumok, szóval ez azóta változhatott.

Te melyik konzolt választod?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×