A FOV beállítás lehetősége eddig minden Call of Duty játék esetében csak PC-n volt elérhető, ami miatt a konzolosok hátrányba kerülhettek. Most ez megváltozik.

Ó, istenem, hányszor hallottuk a Redditen azokat a panaszokat, melyek nehezményezik, hogy a Call of Duty játékokban nem lehet beállítani a Field of View-t, vagyis a látószélességet konzolon. Mivel a Modern Warfare és a Warzone esetében minden platform játékosa együtt játszhat, ez bizony előnyt jelentett a PC-seknél.

A Call of Duty: Black Ops Cold War változtat ezen, hiszen PS4-en és Xbox One-on is lesz FOV beállítás.

FOV

A FOV beállítás lehetővé teszi, hogy mi magunk állítsuk be, hogy mennyit látunk a térből. Mivel erre a PC-seknek lehetősége volt, ők sok esetben előbb láttak meg valakit, mint a konzolosok. Mondanunk sem kell ez előnyt jelent a PC felhasználók számára, ami ellen a konzolosok rendszeresen szót emeltek. Az Activision több esetben azt válaszolta: egyelőre konzolon technikailag nem tudják megoldani a beállítást, hiszen azzal nem lehetne elég FPS-t elérni.

Természetesen a beállítás nem lesz tökéletes, hiszen a FOV átállítása konzolon járhat némi szaggatással, FPS csökkenéssel. A jelen generációs konzolokon tehát ez kompromisszumokkal jár. A Black Ops Cold War ezek szerint elég jól optimalizált ahhoz, hogy kezelje a FOV átállítását, azonban gyanítjuk, hogy ez leginkább PS5 és Xbox Series X esetében teljesedik ki.

Multiplayer Ping-rendszer

A másik érdekesség, hogy a Warzone-ból ismert ping-rendszer a jövőben a multiplayerben is megjelenik. Ez azt jelenti, hogy játék közben sokkal pontosabban lehet egy-egy dologra felhívni a figyelmet. A Warzone-ban amire jelet rakunk, azt a játék vagy a karakter pontosan jelzi: ellenség, fegyverek, helyek ahová menjünk, stb. Erre a multi használói eddig nem támaszkodhattak, ám a Cold War-ban ez is megváltozik. Ez természetesen már a konzolosok számára is elérhető lesz.

Összességében ezek jó hírek, ám hogy a FOV hogyan teljesít majd konzolon, az egy jó kérdés. Hamarosan kiderül, ugyanis ma indul a Black Ops Cold Beta early access időszaka PS4-en.

Szerinted is szükség volt a FOV beállításra?

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×