Egy cég munkatársai megsemmisítés helyett megjavították és eladták a kidobott Apple cuccokat, ezért az Apple kártérítést követel.

Miközben az Apple elárasztja a világot termékeivel, a bevétel szempontjából nagyon fontos, hogy mindig újabb és újabb készülékek jelenjenek meg a piacon. Mindeközben a régi készülékek leselejtezésre és megsemmisítésre kerülnek. Az Apple ehhez többek között egy kanadai céget is megbízott, akik nem teljesen teljesítették a megbízást.

A cég alkalmazottai nem semmisítették meg a készülékeket, hanem megjavították és eladták azokat.

Kép: Gadget Tendency

A GEEP Canada munkatársai ugyanis úgy gondolták, hogy a megsemmisítésre szánt rengeteg iPhone, iPad és Apple Watch még vagy teljesen jó állapotban van, vagy épp egy kis javítással megmenthető.

Így megkezdődött a használt készülékek újraértékesítése, ami alatt több mint 100 ezer leselejtezésre szánt készülék talált újra gazdára. Állítólag mindez a cég vezetőségének tudta nélkül történt, a készülékek nagy része pedig Kínában lett eladva – írja a Thelogic.

Kép: Cult of Mac

Az Apple persze könnyen rájött a dologra, miután észrevették, hogy a megsemmisítésre szánt készülékek IMEI adatai feltűntek bizonyos mobilhálózatokon. Nyilván az Apple azt hitte csodát lát, hiszen elvileg megsemmisített kütyük éledtek újjá. Nem sokkal később azonban beperelték a kanadai céget. Most az Apple nem csak az eladásokból származó teljes bevételt kéri, de plusz 31 millió dollár kártérítést is követel. Az Apple szerint ugyanis emiatt nem tudott új készülékeket eladni, ergo bevételtől estek el.

Bele sem merünk gondolni hány drága Apple készülék kerül ilyen megsemmisítő cégekhez, hogy teret adjon az új gyártmányoknak. Ennyit a környezettudatos, újrahasznosító mozgalmakról.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×