A Nintendo arra hívja fel a figyelmet, hogy a Switch akkor is figyelmet igényel, ha tulajdonképpen nem akarsz játszani vele.

Persze nem mintha a Nintendo örülne annak, hogy világjárvány van, de tagadhatatlan, hogy a koronavírus hatalmas pozitív hatást gyakorolt a játékiparra. Mivel nagyon sokan otthon maradnak, egyre nagyobb az igény a játékokra és a játékkonzolokra. Az időszak alatt természetesen nagyon sokan vettek Nintendo Switch konzolt is, ám azóta sokan hanyagolják a használatát.

A Nintendo most arra szólította fel a tétlen játékosokat, hogy töltsék fel a nem használt Switch konzolt.

Kép: USAToday

A Twitteren a Nintendo egy olyan üzenetet tett közzé, ami furcsa érzéseket keltett az emberekben. Azt írták:

„Ha a konzolban lévő akkumulátort nem töltik fel, vagy nem használják túl hosszú ideig, akkor előfordulhat, hogy később nem tudják már feltölteni. Kérjük, tegye meg azt a szívességet, hogy félévente legalább egyszer feltölti.”

Persze a Nintendo figyelmeztetése tűnhet jóindulatúnak, hiszen szeretnék megóvni a játékosok készülékét az esetleg meghibásodástól. Ez logikus is lehet azok számára, akik valóban játszottak egy kicsit, majd jó ideje félretették a Switch-et. A japánok reakciója persze vegyes volt.

„Tehát ezért nem tudom többé feltölteni a Switchem.”

„Ha ez történik a Switch akkumulátorával, akkor vissza kell küldeni a Nintendo-nak, hogy cseréljék ki.”

„A Switch tehát olyan, mint egy háziállat. Rendszeres figyelmet igényel.”

Vannak olyan kommentelők is, akik szerint a Nintendo ezzel csupán újra forgalmat szeretne generálni a konzolnak és a játékoknak. Ha valaki hosszú ideje nem kapcsolta be, talán most újra megteszi, és vásárolni fog valamit.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy valóban lehetnek olyan eszközök, melyek ha túl sokáig vannak lemerülve, hasonló problémát okozhatnak. A többi elektronikus eszköz, például a mobil azért más, mert azokat tényleg szinte minden nap használjuk és feltöltjük.

Tehát ha valaki régóta nem használta a Switchet, vagy valamelyik hordozható eszközét, néha érdemes feltölteni. Ez már csak az akkumulátor életének meghosszabbítása szempontjából is fontos.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×