Az Amazon is belép a felhőalapú játékszolgáltatások piacára, így bemutatta a Lunát.

Nemrég az Amazon leleplezte legújabb szolgáltatását, mellyel a cég belép a felhőalapú játékszolgáltatások piacára. Az Amazon Luna PC-n, Mac-en, Fire TV-n, valamint iPhone-on és iPad rendszeren lesz első körben elérhető, később az Andriod verzió is bevezetésre kerül.

A Luna ára egyébként meglehetősen baráti, havi 5,99 dollárba kerül, ami nagyjából 1800 forint.

Az Amazon azonban azt is bejelentette, hogy ez csupán a szolgáltatás bevezető ára, ami tehát később még változhat. Ezért az árért viszont lehetőségünk van az induláskor több mint 100 játékot játszani a Luna Plusz csatornán keresztül, két eszközön egyszerre. Egyes címek esetében a szolgáltató 4K / 60 FPS-t ígér.

Eddig csak néhány játékot erősítettek meg, köztük ott van a Control, a Resident Evil 7, az Abzu, a GRID, a Yooka-Laylee és a The Plague Tale: Innocence. Persze készül majd egy új Luna csatorna is, ahol majd Ubisoft játékokat lehet játszani.

„Azok a játékosok, akik feliratkoznak erre a csatornára, hozzáférhetnek kedvenc Ubisoft címeikhez akár 4K felbontásban, amikor a csatorna elindul. Ezek közt lesz az Assassins Creed Valhalla, a Far Cry 6 és a Immortals Fenyx Rising a megjelenés napján” – írta az Amazon a bejelentésben.

„A most bejelentett Luna csatorna csak egy fejlesztés alatt álló számtalan Luna játékcsatorna közül, ahol az ügyfelek kedvenc játékaikat játszhatják.”

 

Ha ez nem lenne elég, a Twitch integráció is a szolgáltatás része lesz, ami külön funkciót is kínál. Aki a Lunában néz streamet a Twitchen, azonnal elkezdhet játszani az adott játékkal, ha akar. A játékokat egérrel és billentyűzettel, vagy Bluetooth kontrollerrel lehet játszani. Ezzel együtt az Amazon bejelentette saját Alexa-kompatibilis Luna kontrollerét is, aminek ára az early access időszakban 49,99 dollár.

Érdekes lesz látni, hogy az Amazon Luna hogyan veszi majd fel a versenyt a többi felhőalapú szolgáltatással, mint mondjuk a Google Stadia. A szolgáltatás kipróbálására egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet feliratkozni.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×