Őrületes hibára ébredtek páran a WoW közösségből. A Khadgar szerveren játszók közül többeknek eltűnt több évnyi haladása. A Blizzard válaszolt.

Meglepő dolog várta a napokban a Khadgar szerver World of Warcraft játékosait. A tapasztalt hiba gyakorlatilag több szintet is elvett a karakterektől, sok esetben több mint 10 évvel ezelőtti stádiumba állítva vissza a felhasználót. A glitch a 120-as karaktereket a Cataclysm végét jelentő 85-ös szint környékére tolta vissza. Ráadásul nem csak a szintek tűntek el…

A hibajelentések körülbelül másfél nappal ezelőtt kezdtek el megjelenni a világhálón. A ledöbbent játékosok posztjai és üzenetei ellepték a World of Warcraft fórumokat, a Redditen is ez az egyik legfőbb téma jelenleg.

 

Az egyik youtuber, MadSeasonShow videót is készített a jelenségről, amit ugyan humorosan mutat be, ám mégis elég tragikus a gyakorlatban. A tartalomgyártónak több tucat karaktere „zsugorodott” vissza évekkel korábbi stádiumba, volt olyan például ami pontosan úgy áll, mint mikor anno a Pandaria kiegészítőt kezdte. Természetesen bizonyítékot is felmutatott annak érdekében, ha valaki megkérdőjelezné azt, hogy az adott karakter sosem volt 120-as szintű.

A legfájóbb mindebben az, hogy ez minden Achivementet, Mountot és Title-t is érint. Vagyis kicsit olyan, mintha egy 10-12 évvel ezelőtti állapotba állította volna vissza a szervert a Blizzard.

Apropó kiadó, a fejlesztők már reagáltak is a jelenségre, azt írták, hogy sikerült felkutatni a hiba forrását, s már dolgoznak a javításon. Az érintett Khadgar felhasználók pedig nyugodjanak meg, nem vesztek el az adatok, mindent vissza fognak állítani a régi kerékvágásba.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×