A Sony bemutatón végre kaptunk egy piciny utalást arra, hogy készül a God of War folytatása. De mire is számíthatunk?

A God of War régen is nagy sikernek örvendő játék volt, aztán mikor 2018-ban újjáélesztették a franchise-t, jócskán megemelték azt a bizonyos lécet. A játék nem véletlenül lett az év játéka, és mivel a történet vége is izgalmas lett, nagyon vártuk már a folytatás bejelentését.

Az legutóbbi PS5 eseményen pedig bejelentették: készül a God of War: Ragnarök.

 

Természetesen egyelőre azon kívül, hogy a játék a Ragnarök alcímet viseli, és hogy 2021-ben érkezik, nem sokat tudunk. Persze ettől függetlenül tippelhetünk arra, hogy miről is szól majd a folytatás.

A Fimbulvinter és a valóság

Azt természetesen mindenki tudja, hogy a játék a skandináv mitológia elemeit dolgozza fel, ám tulajdonképpen annak eseményeit is. Már a 2018-as játékban Baldur halálával elindult a Fimbulvetr (Fimbulvinter), ami a skandináv mitológiában a Ragnarök (istenek végzete) eljövetelének biztos jele. Három kemény tél (Hármastél) következik egymás után, bőséges havazással, anélkül, hogy közöttük nyár legyen.

Aki látta a 2018-as God of War utolsó jelenetét, tudja, hogy Atreus látomása szerint a Fimbulvinter végén Thor megjelenik az ajtajuk előtt. A legújabb God of War 2021-ben jelenik meg, pont három évvel az előző után. Pont három év telik el a játék eseményinél is. Érdekes, igaz?

Kép: God of War

Ragnarök a God of War-ban

Úgy tűnik, hogy Kratos és Atreus jelenléte a skandináv világban jelentős változásokat okozott Ragnarök eseményeiben. Ha a fenti feltételezés igaz, Atreus már 14 éves, és valószínűleg még jobban ki tudja használni isteni erejét. Amit biztosan tudunk, hogy Kratos és fia találkozni fog Thorral, a mennydörgés istenével. Thor elvesztette egyik fiát, így bosszút szeretne állni. Mint ilyen, valószínűleg Thor képviseli Kratos sötét, bosszútól és dühtől átitatott múltját.

Sokan emlékezhetnek még arra, hogy a szereplők a korábbi játékban találkoztak Jormungandr-el, a világkígyóval. A skandináv mitológia szerint ő Loki / Atreus fia. Időrend szerint tehát lehetetlen lenne, hogy találkoznak vele, de Mimir elmondja nekik, hogy a Ragnarök alatt Thor annyira megütötte Jormungandrot, hogy annak ereje visszaküldte őt az időben.

Nos, az biztos, hogy azzal, hogy a játék végén megtudtuk: Kratos fia valójában Loki, igen sok kérdés maradt megválaszolatlanul. Thor megjelenése, és az egész furcsa kavarás az idősíkokkal eléggé megbonyolítja a történetet. Nagyon remélem, hogy sok-sok kérdésre választ kapunk majd a következő God of War-ban.

Ha pedig valóban lezajlik a Ragnarök, akkor igen izgalmas eseményekre, harcokra, csatákra és drámára számíthatunk, aminek bizony Kratos is részese lesz.

Szerinted miről szól majd a következő God of War?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×