Egyre drágább a művelet, köszönhetően annak, hogy rengeteg új játék debütál a platformon.

Van feles 100 millió forintod, amit már nem tudsz hova tenni és azon gondolkozol, hogy felvásárolod az összes játékot a Steamen? Nos, akkor van egy rossz hírem, ugyanis nem lesz elég a pénzed rá. Jelen állás szerint ugyanis ennek közel a dupláját kell otthagynunk a pénztárnál, ha az áruház összes játékát a magunkénak akarjuk tudni.

A Buy All Steam Games elemzése szerint nem olyan egyszerű a képlet, ugyanis a Steamen folyamatosan jönnek az újabbnál-újabb akciók, az áruházban pedig több ezer játék található, így folyamatosan változik az árfolyam.

Ha a teljes árat nézzük, akkor 537 192,37 dollárba kerülne, ha az összes játékot fel akarnánk vásárolni.

Ez nem mellesleg 162,5 millió forintra rúgna a jelenlegi középárfolyam mellett. Jelen esetben viszont „csupán” 521 909,63 dollárt kellene kipengetnünk, köszönhetően a Steam napi akcióinak. Na persze ez sem kevesebb, mint 157,8 millió forintot tenne ki.

A Buy All Steam Games grafikonja szerint 2018-ban mindössze 300 000 dollárt kellett volna a pénztárnál hagyni ugyanezért a műveletért, a karácsonyi időszak alatt pedig kevesebb, mint 200 000 dollárba fájt volna az összes játék. Jól látható egyébként, hogy a Steam Sale-ek idején mekkora leárazást is kapnak a játékok.

Összeszámoltuk azt is, hogy nagyjából hány játék található meg a Steam webshopjában. Egy korábbi összegzés szerint 27 662 darab játék volt az áruházban 2018-ban, azóta pedig alaposan rákapcsoltak a fejlesztők, ugyanis mostanra már 42 438 darabnál járunk, legalább is a mi számításaink szerint, amit a Steam Spy adatbázisából mazsolázgattunk ki.

Na, de kinek van a legtöbb játéka?

Ha a nemzetközi listát nézzük, úgy dwight schrute végez az első helyen, az amerikai ugyanis 31 217 darab játékot spájzolt be idáig, ami nem kevés pénzébe fájhatott még akkor is, ha mindegyik játékot akcióban vásárolta. Persze távol még a cél, ugyanis 11 211 játék még így is hiányzik a repertoárjából az úriembernek. Második helyen a kínai Sonix áll 26 802 játékkal, de ha jobban megnézzük a listát már ahhoz is 20 ezer játékra van szükségünk, hogy bekerüljünk a 15 legnagyobb gyűjtő közé. Ha nagyon optimisták vagyunk és 1 $-os átlagárral számolunk, ez akkor is 20 ezer dollárt tesz ki, azaz alsó hangon is 6 millió forintot kellene beleöntenünk a Valve pénztárcájába. Elképesztő.

A legtöbb játékkal rendelkező magyarok

A Steamladder oldalán a nemzetiségeket külön számon tartják, így aki büszkén vállalja a Steam platformján is, hogy magyar és nem privát a fiókja, az szerepel ezen a listán.

Az első helyen a 12 605 játékkal rendelkező Osztihun áll, aki nem mellesleg a nemzetközi listán is egész jól szerepelt, ott a 168. helyezést sikerült elhoznia. Őt követi Pistidoki 12 561 játékkal, ami egyáltalán nem nevezhető nagy lemaradásnak, tekintve hogy csupán 44 játék a differencia kettőjük gyűjteménye között.

A harmadik helyen áll bikas[hun], aki 11 719 játékot birtokol, mögötte Agyzuzo következik 9543 címmel a háta mögött, az ötödik helyen pedig a 8863 játékkal rendelkező Pio zárja a sort. A 15 legtöbb játékot birtokló honfitársunk neveit a fentebbi táblázatban találjátok, aki viszont fel akar kerülni, az már most kezdhet bevásárolni, ugyanis a 15. helyen álló DrTechnoid is 5724 játékkal bír, így minimum 1,7 millió forintot kellene rászánnunk, hogy bekerüljünk és akkor is csak 1 $-os játékokkal számoltunk, amiért cserébe valószínűleg nem épp AAA kategóriás játékokat fogunk kapni.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×