Az Aldi nem volt a helyzet magaslatán, a csalódott vásárlók Facebookon fejezték ki nemtetszésüket.

A héten számoltunk be az Aldi nyitási akciójáról, ahol is egy tisztességes gamer PC-t kínált az áruház meglehetősen kedvező áron. Az eredetileg 300 ezer forintos árcédulát ez alkalomból 150 ezerig szállították le, aminek köszönhetően úgy vitték a kedves vásárlók a gépet, mint a cukrot. Sőt, bőven túlmutatott a cukron is, hiszen a nyitás órájában már kígyózó sorok álltak a váci Aldi bejárata előtt, gondolom nem meglepő, hogy szinte mindenki a PC-t akarta megkaparintani.

A nyitás előtt/ Kép: Aldi, Facebook

Az áruház reklámanyaga szerint az akciós termékekből háztartási mennyiséget lehetett beszerezni. Ez azt jelenti, hogy mondjuk aki 20 gépet akart volna hazavinni, azzal a céllal, hogy otthon sok szoba van, nem feltétlenül tehette volna meg, legalábbis ha az Aldi betartatta volna a játékszabályokat. A vásárlók állítása szerint viszont nem ez történt. Sokan voltak, akik több száz kilométert tettek meg azért, hogy megkaparintsanak egy akciós gépet,

de csak az első vásárlók jártak sikerrel, ugyanis pillanatok alatt elvitték az összes kirakott példányt.

András az elégedett vásárlók táborát erősíti, ő ugyanis ott volt az elsők között, akiknek sikerült bejutnia az Aldi újranyitott áruházába.

András korán kelt és időben jutott be /Kép: András, Facebook

„Na hát nálam tökéletesen szuperál srácok! Mivel „sajnos” nem Ti, hanem sima 1660 van benne, így gondolkodtam, hogy kicserélem. De a garancia egyből ugrik, ha csak elveszem az oldalát a gépnek? Vagy csak akkor, ha valamely alkatrés cserélődik? Illetve évente egyszer illendő és kell is szerintem minimum a CPU-t újrapasztázni és kitakarítani odabenn… tehát mivel 3 év garanciális… értitek… aki tud valamit a garancia feltételekről, kérem jelezzen mihamarább! Köszönöm előre is.”

Sajnos András a kisebb tábort erősíti, a legtöbben ugyanis csalódottan távoztak az üzletből, miután csak az első vásárlók tudták kosarukba tenni az akciós gamer PC-ket.

Ádám: Na, kinek maradt még? Mire 8-ra odaértem már elfogyott, azt mondta az egyik eladó, hogy annyian voltak, mint a sáskák.

Tamás: Én 6:37 kor voltam ott, kígyózott a sor. Mire beértem, kb 40. lehettem, már nem volt 1 db sem.

Gábor: Én 6:30 kor értem oda és 110-en voltak előttem. Csak onnan tudom, hogy 100 főnél megállították a népet és onnan csak akkor lehetett bemenni, ha valaki kijött. Én 6:30-kor álltam sorba. Előttem 110-en voltak. Persze elkapkodták előlem az utolsót is. Ők ott töltötték az éjszakát az Aldi előtt vagy mi?

Az ezt követő hozzászólásokban többen is említették, hogy az első vásárlók finoman szólva sem háztartási mennyiséget vettek. Állítólag volt, aki 3, volt aki 5 géppel távozott, aminek köszönhetően érthető, hogy miért fogyott el ilyen hamar a termék.

Szilvia: Nagyon remek, csak a tömegre nem voltatok felkészülve, pedig feláron adott számítógépre ott voltunk nyitásra és mire bejutottunk, már nem volt gép, mert az emberek többet vittek egyszerre… Hiába mondtátok, csak egyet vihet egy ember, még is egy embernél több gép volt. Ez nagyon nem lett jól megszervezve… 

Mi az első 150 főben voltunk és 70 db gépet hoztak állítólag csak.. Lényeg megvolt, villogjanak a tömeggel kifele menet már azokat sajnáltuk akik kint álltak mert ők még nem tudták, hogy mire beérnek nincsen gép már.. Nem csak a üzletpolitika, hanem a vezetőség hozzáállása is kritikán aluli volt. Ott a képen az a magas pasas meg egy hölgy jót nevetgéltek azokon akik reklamáltak, majd közölték erre nem voltak felkészülve,  akkor mire voltak?

Elszúrták és ennyi… Egyértelmű, hogy nem fogják beismerni… Egy fiatalember 3 géppel állt ott majd megmagyarázta, hogy ismerősei meg bent vannak és vásárolnak.. Bizti őr meg csak díszpintyek voltak ott.. Ez van így jártunk..

A nyitás előtt/ Kép: Aldi, Facebook

András: Tisztelt Aldi! Kérem magyarázzák el, miként lehetséges, hogy a nyitás fő attrakciójaként reklámozott számítógép nem hogy a nap végéig nem volt kapható, hanem 15 perccel (!!) a nyitás után sem! Nem szoktam szidni senkit, ha egy kedvezményes termékről lecsúszok, nem szoktam könyökölni mindenféle „kihagyhatatlan” ajánlatokért, de a korrektséget elvárnám! Nehezen tudok jóhiszemű alulkészletezettséget feltételezni egy számtalan üzlettel rendelkező és számtalan akció leszervezésén túllévő gigacég esetében. Önök gyakorlatilag egy keresleti arányokat tekintve „nem létező” termékkel reklámoztak és csalogatták az embereket, a vásárlóik idejével és pénzével játszadozva.

Eszter reakciója: Mi nyitás előtt fél órával ott voltunk, 5 perccel nyitás után bejutottunk és sajnos nekünk sem jutott. Volt, aki 5 géppel távozott… Első 100-ban voltunk benne, volt aki 5 géppel jött el. Senki nem szólt semmit. Nem hiszem,hogy ez háztartási mennyiség lenne. A magyar ember megint levizsgázott…

Tímea átszelte az országot, karácsonyi ajándék híján viszont üres kézzel távozott:

Minden szavaddal egyetértek. Mi az ország másik részéről mentünk el, csak ezért az ajánlatért. Karácsonyi ajándék lett volna a nagyfiúnknak. Nyitásra odaértünk és sehol semmi. Itt az ok, hogy miért nincs:

Jól látható, hogy valaki már egyből felrakta a megvásárolt gépet a Hardverapróra. Ezzel együtt hamar be is igazolódott, hogy aki 3-5 géppel állt sorban, az nem feltétlenül magának vásárolta a konfigurációkat. A feldühödött kommentszekcióban az Aldi is megjelent, akik utólag próbálták oltani a tüzet.

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget, kérjük, küldd el részletes panaszod ügyfélszolgálatunk részére, hogy illetékes kollégáink ki tudják vizsgálni az esetet.
https://www.aldi.hu/hu/kapcsolat/
Üdvözlettel, ALDI

Mi is megkerestük az Aldit kérdéseinkkel, de a cikk publikálásáig nem érkezett válasz a cég képviselőitől. Amennyiben ez változna, frissítjük a cikket.

Korábban történt:

Akciófigyelő: Most féláron vihető az Aldi Gamer PC-je

Te tudod, hogy mi lapul Mystery Gamers Packben?

×