A videómánia csatornáján

Villámcsapásként szaporodtak el az utóbbi időben a Dancsó Péterrel kapcsolatos kritikák a YouTube-on, ez pedig javarészt az új videójának köszönhető, amiben egy 4 hónapos Index videót dolgozott fel. Aki esetleg lemaradt volna a videóról, az visszanézheti az eredetit itt, Dancsó ugyanis ezúttal sem tett túl sokat hozzá a tartalomhoz.

 

Sokak szerint viszont így is túllőtt egy célon, a legjobban talán Bennszülött Bálna és a Tanulom Magam csatorna videói foglalták össze a felmerülő problémákat. Nem is igazán azzal volt probléma, amit Dancsó mondott, hanem inkább az egész videó összhatásán szörnyülködtek a legtöbben. A youtuber igazából csak hozta a formáját, szokásához híven az egeket verdeste az iróniafaktor, a mögöttes tartalom pedig egyértelmű volt: a 14 éves Péter kigúnyolása, annak felnőttes viselkedése és nem épp hétköznapi szóhasználata miatt.

 

Az almásfüzitői fiatal ugyanis közel sem nevezhető átlagosnak, na persze nem mintha ez probléma lenne. A 14 éves fiú igyekszik mindent megtenni azért, hogy egy élhetőbb közösségben élhessen, ehhez pedig minden szükséges szervet képes megkeresni, legyen szó a MÁV Zrt.-ről, akik elírták az Almásfüzítő felső feliratot, vagy a Közútkezelő Komárom-Esztergom megyei igazgatóságáról a rossz útburkolat miatt, de a helyi polgármesterrel is aktívan tartja a kapcsolatot.

Miután sorra érkeztek a rant videók arról, hogy Dancsó egy új szintre emelte az online bullying fogalmát, a youtuber végül úgy döntött bocsánatot kér a 14 évestől és egyúttal törli a sokak által kritizált videót is. Indoklását a YouTube-on tárta a nézők szeme elé, mi szerint nem volt célja Peti megbántása.

Őszintén szólva felettébb mulatságos a kontextusából kiragadva olvasni a fentebbi levelet, hiszen ha visszatekintünk Dancsó Péter legutóbbi videóihoz akkor ott találjuk a „Kipattintjuk a Gézut Norbival” c. videót, ahol a videós felváltva poénkodik Schobert Norberten és egy túlsúlyos fiatalon, de a Máltai Lányokkal kapcsolatos videósorozatai sem épp arról szóltak, hogy túl sok egyedi tartalmat csempészett volna a videókba Dancsó. Ha a youtuber életpályáját vizsgáljuk, a korai Videómániás korszakához képest teljesen új életutat választott magának a videós, a szakmai tartalom helyét a hitvány trash-en való élcelődés váltotta fel, a kritikák és elemzések helyett manapság már csak a felszíniséggel és a túlzott iróniával találkozhatunk a csatornáján.

A fiatalok körében viszont sosem látott népszerűségnek örvend Dancsó jelenleg, remélhetőleg ez is csak egy ideig fog tartani, hiszen ha belegondolunk voltak olyan idők, amikor még Mr Bustát hallgatni is menőnek számított bizonyos körökben. Szerencsére előbb-utóbb ezek a divathullámok lecsengenek, reméljük ezúttal is hasonló lesz a helyzet, ha csak Dancsó nem változtat a tartalomstratégiáján persze.

Te tudod, hogy mi lapul Mystery Gamers Packben?

Borítókép: Bennszülött Bálna @ YouTube

×