Hamarosan lezárul a FIFA 20-as időszak, ám ez nem jelenti azt, hogy nem lehet róla cikkezni. Megnéztük, kik voltak idén a leggólerősebbek.

Alig egy hónap van már csak hátra a FIFA 20-ból. Hamarosan érkezik a generációváltás, mind a FIFA játékosok, s mind pedig a konzoljátékosok számára. Utóbbiak esetében nagyobb a várakozás, de erre az EA Sports is felkészült. Ha az aktuális generációra vásároljuk meg a FIFA 21-et, akkor ingyen és bérmentve megkapjuk az új konzolok megjelenése után a felturbózott változatát is kedvenc sportjátékunknak.

Több profi játékos is bejelentette a napokban, hogy hivatalosan is végeztek a 20-szal, az új verzió megjelenéséig pedig szusszannak egy kicsit. Azok, akik keményen nyomják egész évben a Division Rivals-t, a Weekend League-et és a piacot, érthető, hogy kissé kiég a ciklusok végére. Ilyenkor mindenképpen kell egy kis idő a feltöltődésre. Ha valakinek ilyenkorra még nincs meg a hőn áhított keret, akkor már nincs is értelme foglalkozni vele, ugyanis még ha a piac bedőlése miatt össze is jön, nem nagyon lesz már ki ellen kipróbálni. Mi is már csak a gyűjteményünket színesítjük az időről időre megjelenő speciális SBC lapokkal. Na meg a hozzájuk mellékelt FIFA 21 tartalmakkal.

A nagy visszaszámlálás során úgy döntöttünk, hogy megvizsgálunk pár érdekes adatot a FIFA 20-as szezonból. Nagy valószínűséggel a FIFA játékosok 90%-a rá szokott feszülni az Ultimate Teamre, elvégre ez évek óta a franchise mozgatórugója. Az EA Sports elsődleges pénzbevételi forrásáról már nem is beszélve… A mikrótranzakciókkal teletűzdelt játékmód évek óta uralja a sportjátékok trónját, az emberek temérdek mennyiségű pénzt utalnak el évente az EA számlájára pár zsákbamacskáért cserébe.

Ahogy azt sokan tapasztalták is, ezek a pakkok többnyire nem érik meg az árukat. Nagyon kevés olyan esetről tudunk beszámolni, amikor valaki lottó ötös-szerűt szakít, bár az biztos, hogy ezek a legemlékezetesebb pillanatai a Fifának. Mindenki imád gólokat lőni és begyűjteni a három pontot. Ebből oroszlánrészt többnyire a támadók vállalnak, így az ő értékük mindig is kimagaslóbb, mint a többieké. Az elmúlt évben kialakult egy elit, akiket a FIFA 20 legjobb gólvágóinak is nevezhetünk. Szerencsére a lapok adatait jegyzi a FUTbin nevű weboldal, ahol most utána jártunk, hogy a különböző kompetitív platformokon (PS4, Xbox One), melyek voltak a legjobban teljesítők góllövés terén. Voltak meglepő eredmények, de egy-kettő játékosra biztosan sokan számítottak.

PlayStation 4

Ahhoz, hogy megnézzük, kik a legjobbak, be kellett állítanunk egy szűrőt. Úgy döntöttünk, hogy reprezentatív kutatás érdekében olyan kártyákat nézünk csak, akikkel legalább 100 ezer regisztrált meccset lejátszott a FIFA 20 közösség.

Először a PlayStation 4-es teljesítményeket szűrtük le, s azt kell, hogy mondjuk, igazán kreatív bandát alkotnak a Sony konzolján játszók. Nincs egyetlen ismétlődés sem a Top 5-ben, ráadásul a két ikon lap közül a második egy komoly meglepetés. Dider Drogba 93-as kártyája került fel a ranglétra 5. fokára. A legjobbak között egyébként még ott van TOTSSF Cristiano Ronaldo és Lewandowski, valamint FUTbirthday Mbappé és a 94-es ikon Ronaldo. Utóbbi a legjobb a PS4-es gólgyártásban.

Xbox One

A Microsoft gépén már más a helyzet. Nagyon úgy tűnik, hogy inkább az Xbox felé húznak a Cristiano Ronaldo rajongók, ugyanis a portugál csillagnak két lapja is a top 5-ben landolt.

Mind a TOTY, s mind pedig a TOTSSF kiadása ott van a top 3-ban Cristiano Ronaldonak. A két 99-es kártyát csak a 94-es ikon Ronaldo előzi meg, aki egyébként a PlayStation 4-es listát is vezeti. De itt is megtalálható Mbappé FUTbirthday lapja, valamint Lewandowski TOTSSF verziója.

Abszolút legjobbak

Az eredmények alapján nincs kérdés, Ronaldo a FIFA 20 leggólerősebb játékosa, ugyanis mind PS-en, mind pedig Xboxon kiemelkedően teljesített a játékosok kezében. Mellette FUTbirthday Mbappét, TOTSSF Lewandowskit és TOTSSF Cristiano Ronaldot sikerült közel megállíthatatlanná tenniük a fejlesztőknek „idén”.

Szerintetek ki lesz a FIFA 21 legjobb gólvágója?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×