Az NVIDIA GeForce RTX 3090 minden tekintetben egy vadállat: a valaha volt leggyorsabb grafikus kártya, és magasabb is, mint az Xbox Series X.

Az NVIDIA végre bemutatta az őrületes teljesítményű, új GeForce RTX 3090 grafikus kártyáját, az új GeForce RTX 3080 és RTX 3070 mellett. Most megnézhetjük azt is, hogy a teljesítménytől függetlenül a kártyák fizikai mérete hogyan viszonyul a jelenlegi és a következő generációs konzolokéhoz képest.

Kiderült, hogy a GTX 3090 méretei még az Xbox Series X magasságát is felülmúlják.

Shen Lee a Twitteren osztott meg egy képet arról, hogy a kártyák méreteik alapján hogy festenek a konzolok mellett. Pontosabban az NVIDIA GeForce RTX 3090 és GeForce RTX 3080 Founders Edition kártyákat látjuk az Xbox One X, Xbox Series X, PlayStation 5 és PlayStation 4 mellett.

Kép: Twitter

Mekkora az RTX 3090?

Az NVIDIA új GeForce RTX 3090-es kártyája 313 mm hosszú és 128 mm széles. Vele szemben az Xbox Series X 301 mm hosszú és 151 mm széles. A PlayStation 5 ehhez képest rendkívül magas, 398 mm hosszú és 223 mm széles.

Konzolméretek:

Természetesen a méret önmagában nem számít semmit, csupán érdekesség, főleg azok számára, akik imádják a gépépítést. Ezért fontos lehet tudni, hogy ha mondjuk egy olyan kis méretű házban gondolkozik valaki, mint például a mATX, akkor valószínűleg nem igazán fér el benne minden ezzel a kártyával. Vagy egy GeForce RTX 3080-ast kell választani.

Felmerülő kérdések

Kell új tápegységet venni a GeForce RTX 3090 és RTX 3080 kártyához?

Nem, 750W–os, jó minőségű és márkájú táp esetében biztos nem lesz problémánk.

Szükség lesz-e PCIe 4.0 csatlakozóra az új GeForce RTX 3090-hez?

Ez szintén olyan dolog, amire alapvetően nincs szükség, de nyilván előnnyel jár a megléte. Aki most készül új PC-t vásárolni, annak ajánlott egy ilyen csatlakozóval rendelkező alaplapot venni. Nem lesz ugyanakkor hatalmas a teljesítménycsökkenés, amennyiben nincs PCIe 4.0-ás csatlakozó. Ezzel kapcsolatban a további tesztek valószínűleg majd tisztább képet adnak. Erről itt írunk bővebben.

Szerinted számít a méret?

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×