Shroud ismét bekerült a streamlés történelemkönyvébe. A híres tartalomgyártónak ismét sikerült Twitch rekordot döntenie, ráadásul a visszatérése után egyből.

Sokszor mondják, hogy Michael „shroud” Grzesiek az egyik legjobb FPS játékos a világon. A tehetségét már sokszor bizonyította karrierje során, volt ő profi Counter-Strike játékos is, de lenyűgöző eredményeket ér el VALORANT-ban is. A Battle Royale címektől sem riadt el korábban shroud, amíg a PUBG-vel játszott, többen a világ egyik legjobbjának tartották, de Apex Legends-ben is képes volt lenyűgöző teljesítményekre. Egy szó, mint száz, bármilyen lövöldéhez nyúl, abban sikereket ér el. Ez a lenyűgöző tehetség és a jó humorérzék az, aminek a kombinációjával nagy sikerű streamerré vált.

Shroud egészen 2019 október 29-ig a Twitch egyik kiemelt videósa volt, ám ekkor exkluzív szerződést kötött a Microsoft platformjával, a Mixerrel. Ide Tyler „Ninja” Blevins-szel együtt érkezett, aki jelenleg a Twitch platform legnagyobb csatornájának a tulajdonosa. Több, mint 15 millióan követik.

Na, de hogyan lehet Ninja a Twitch top streamere, ha 2019-ben a Mixerhez igazolt shrouddal?

A Mixernek tiszavirág élettartam jutott, a platform idén nyáron megszűnt létezni. Minden tartalomgyártót, többek között shroudot és Ninját is, szélnek eresztettek. Júliustól mindkét videós egy kisebb pihenőre vonult, ám augusztusban a tékozlófiúk visszatértek régi környezetükbe, a Twitch-re.

 

Lehetséges, hogy Ninjának van jelenleg a legnagyobb követőbázisa, ám a Twitch Metrics adatai szerint shroud sokkal többet profitált a visszatérésből. Ha a számok nem csalnak, shroud egy hónap alatt több, mint 1 millió követőt szerzett magának a platformon. Ilyen mértékű növekedést pedig eddig még senki sem tudott produkálni.

Ha folytatja ezt a tendenciát shroud, akkor szeptember végére meg fogja előzni Tfue-t, aki jelenleg a platform második a maga alig több, mint 9 milliós követőtáborával. Ninjához még ugyan gyűjtögetnie kell shroudnak az embereket, ám már így is valószínűleg nagyon elégedett.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×