A PUBG több éves történetében eddig összesen 4 alkalommal fordult elő, hogy 200 000 alatt legyen az átlagos játékosszám.

A világméretű Battle Royale őrület első állomása egyértelműen a PUBG sikere volt, mely máig megdönthetetlen rekordként ül a Steam trónján. A 2017 márciusában történő megjelenést követően, 2017 decemberében már egyidejűleg 3 millió ember játszott a szervereken. Innentől kezdve azonban valami eltört és félrecsúszott, a mostani számok ugyanis még csak meg sem közelítik ezt az állapotot.

Jelenleg a PUBG számai sosem látott mélységig zuhantak, legutóbb a játék megjelenésekor volt ilyen kevés ember.

Az elmúlt 30 napban ugyanis 200.000 alá zuhant a játékosok átlagos száma, hasonlóan alacsony számot csak 2017 júniusában és az az előtti hónapokban találunk. Vagyis a játék megjelenésekor, a felfutási szakaszban, amikor még csak alig ismerték az emberek.

https://twitter.com/PlayerIgn/status/1298534947402080256

A PUBG amerikai részlegének vezetője, Brian Corrigan szerint a probléma Ázsiában keresendő, az amerikai közösség ugyanis mostanában inkább növekszik, mint csökken.

„Sajnos a COVID alatt bezártak a PC Bangs helységei Ázsiában, ez tekinthető a csökkenés fő okának.” – véli Corrigan, és vélhetően sok igazság van abban, amit állít. Hiszen az ázsiai PC Bangs egységei mindig is fajsúlyos játékosállományt biztosítottak a nagyobb gépigényű játékoknak, így a PUBG is sok játékost köszönhet ezeknek a helyeknek.

A hónapok, sőt már évek óta tartó csökkenés eredményeképp lassan tényleg elfogynak a PUBG játékosok, és a PUBG Corp. úgy tűnik nem a játékosszám bővítésében látja a kiutat. Sokkal inkább egy új terület, a szórakoztatóipar felé kacsintgatnak, PUBG film és PUBG színdarab rendezésében gondolkodnak.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×