A világ mindig megőrül, amikor új Batman-film érkezik a mozikba. Ez most sincs másképp, s most már azt is láthatjuk, hogy mire lehet számítani.

A hétvégén kerül megrendezésre a DC FanDome esemény, ami gyakorlatilag a DC képregény és sorozatrajongók legfontosabb rendezvénye idén. Itt kerülnek bejelentésre a legnagyobb projektek, legyenek azok képregények, videojátékok, vagy éppen filmek. S a már bejelentett, éppen készülő alkotásokról pedig a FanDome-on van a legnagyobb esély arra, hogy előzetest láthassunk.

Hatalmas hype övezi a „The Batman” című mozit. Ismét egy Bruce Wayne-t köszönthetünk majd a nagy vásznon, aki ezúttal nem lesz más, mint a Twilight-szériából jól ismert Robert Pattinson. Direkt említettem az Alkonyat filmeket, ugyanis még mindig az alapján ítéli meg sok ember a színészt. Ez pedig hatalmas hiba, ugyanis Pattinson az elmúlt években többször is bizonyította, hogy jóval több egy ragyogó vámpírnál.

Épp ezért is eshetett rá a választás, hogy Batman szerepébe bújjon a legújabb reboot kapcsán. A készítők többször is kiemelték, ez nem az a tipikus Batman-sztori lesz, amit már többször is láttunk a mozikban. Itt sokkal inkább a képregényekből jól ismert detektív vonalra szeretnék kiélezni a történetet. Aki ismeri Batmant, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy nem tipikusan az a „hős”, akit gyerekeknek készítettek. Az új film biztosan ezt fogja meglovagolni, a még a megszokottnál is sötétebb körítést fog kapni. Hogy honnan tudom ezt? A DC FanDome-on felbukkant az új Batman-film kedvcsináló előzetese is.

Íme a Pattinson-féle Batman első hivatalos előzetese:

 

A kosztüm dizájn véleményem szerint nem a legjobb, viszont minden más sokkal érdekesebb, mint az eddig látott iterációk. Eddig talán a Ben Affleck által megformált Batman volt a leghűbb a képregényekhez, ám lehetséges, hogy Pattinson rá fog trónfolni.

Az új Batman-mozi 2021-ben jelenik meg.

×