Megjelent a Microsoft legújabb repülőgép szimulátora, a Flight Simulator. Természetesen magyar tájakban is gyönyörködhetünk.

A szimulátorokat valamiért imádják a játékosok. Ott van például a Farming Simulator-széria. Valamiért az a játék annyira bekattant egy szűk körnek, hogy a fejlesztői már esport ágazatot is húztak rá. Szinte minden platformon elérhető és évente érkezik egy-egy újabb verzió, pontosan úgy, mint a FIFA esetében.

Most a Microsoft döntött úgy, hogy belép a szimulátorok piacára, így a mai nappal (augusztus 18.) megjelentették a Microsoft Flight Simulatort. Így van, ahogy a címe is sugallja, egy repülőgépes szimulátorról beszélünk. A részletessége félelmetes lett, így nem ajánljuk, hogy irodai laptopokon próbálkozzatok a futtatásával.

A Microsoft az adatbázisukban megpihenő térképeket és műhold felvételeket használta fel arra, hogy aztán a játékhoz 3D modelleket készítsenek. A végeredmény lenyűgöző lett.

Ezek után adott a kérdés: mégis mekkora helyet foglal a játék?

Bizonyos források szerint összesen 2 millió gigabájtot kellene felszabadítanunk a gépünkön ahhoz, hogy a teljes Microsoft Flight Simulator ráférjen. Ez közel sem tűnik járható útnak, de szerencsére ezzel számoltak a fejlesztők is. Ha van stabil szélessávú internetünk, akkor a játék folyamatosan lekéri az adott terület adatait a központi szerverről, így nem lesz szükségünk arra, hogy az összes fájl a gépünkön tanyázzon.

A Microsoftnak több Flight Simulator játéka is napvilágot látott már korábban, az első például 1982-ben. Ez utána következőt, a Flight Simulator X-et 2006-ban dobták piacra, ám mára már efölött is bőven eljárt az idő, így hát szükség volt a 2020-as frissítésre.

A 444 külön galériát is készített a magyar tájakról, íme a képek közül néhány:

 

A 444 többi képét és a cikkük forrását erre a linkre kattintva érhetitek el.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×