A méltán elismert hardver szivárogtató, _rogame a Twitteren osztotta meg, hogy mi lehet a feltételezett specifikációja az RTX 3080-nak.

Mindig érdemes figyelni a userbenchmark nevű oldalt, mikor új processzorokra, vagy videokártyák megjelenésére várunk. Ezen az oldalon (sok másikkal egyetemben) ugyanis sűrűn feltűnnek a még titkolt hardverek eredményei, vagy rájuk utaló számok.

Nincs ez másképp az RTX 3080-al sem, melynek első mérési eredményei valószínűleg épp most szivárogtak ki az internetre. A képet a méltán elismert _rogame nevű hardver szivárogtató tette fel a netre. Természetesen össze is szedte a fontos részleteket, melyeket szépen pontokba is rendezett.

 

Ha igazak a hírek, és ez tényleg egy RTX 3080, akkor…

  • ez a szörnyeteg 10GB GDDR6X memóriával lesz szerelve
  • a mag órajele 2.1GHz-en lesz zárolva
  • a teljesítménye 19Gbps lesz

A csúcsragadozó, RTX 3090-nek 21 Gbps lesz a teljesítménye, így a 3080 alig marad majd el tőle. Sőt, a többi modell is bitang erősnek ígérkezik, ha tényleg ezek lesznek a végleges specifikációk, a RTX 30-as széria magában megehet majd egy next-gen konzolt reggelire.

Amint az a képen látható, a jelenleg tervezett legkisebb modell, az RTX 3060 is 6, vagy akár 12GB rammal is érkezhet, mely szintén választható lesz 21 Gbps sebességű memóriával. A Micron, aki ezeket a modulokat gyártja, idén kő keményen odatette, hogy az Nvidia Ampere kártyák tényleg méltóak legyenek az első Nvidia GPU-hoz.

Nektek milyen kártya van most a gépetekben? Könnyen lehet, hogy emiatt a generáció miatt sokan a váltás mellett döntünk majd.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×